latinica  ћирилица
09/04/2021 |  12:21 | Autor: SRNA

Bijeljina: Do sada najveći broj hospitalizovanih u kovid bolnici

U bijeljinskoj kovid bolnici hospitalizovano je 95 bolesnika, što je najveći broj u ovom talasu virusa korona, rekla je načelnik Pulmološkog odjeljenja Bolnice "Sveti vračevi" Slađana Trifković.
Bijeljina - Bolnica "Sveti Vračevi" - Foto: RTRS
Bijeljina - Bolnica "Sveti Vračevi"Foto: RTRS

- U protekla 24 časa imali smo 11 prijema u kovid bonicu. Bolesnici su sa veoma teškom kliničkom slikom, od kojih su 22 na respiratoru, 58 na kiseoničkoj terapiji, što dovoljno govori o ozbiljnosti situacije - rekla je Trifkovićeva novinarima.

Ona ističe da se, uprkos svakodnevnim apelima za poštovanje epidemioloških mjera, broj bolesnika povećava.

Trifkovićeva je ukazala da bolesnici, uprkos tome što se na vrijeme javljaju svom ljekaru, dobijaju adekvatnu terapiju i koriste je pravilno, dolaze u situaciju da im se kliničko stanje veoma pogorša i da moraju da budu hospitalizovani.

Prema njenim riječima, nikad se ne zna da li će pacijent imati lakšu ili težu kliničku sliku, odnosno da li će završiti u bolnici ili na respiratoru.

Pacijent Nemanja Paleksić rekao je da je u Bolnici proveo 30 dana na kiseoničkoj podršci, te da je bolest izuzetno opasna, podmukla i može svakoga da pogodi.

- Imam 39 godina, ne pušim, ne pijem, prije toga sam šetao ili trčao svaki dan pet do 10 kilometara, a kada sam ušao u Bolnicu 20 dana nisam mogao da stanem na svoje noge. Potpuni krah sistema sam doživio i zahvaljujući samo dobrom osoblju, svim doktorima, sestrama, tehničarima evo sad imam priliku da razgovaram sa vama - izjavio je Paleksić novinarima.

On je pozvao građane da poštuju epidemiološke mjere i umanje šansu da budu hospitalizovani, kao i da se vakcinišu.