latinica  ћирилица
09/04/2021 |  12:31 ⇒ 12:32 | Autor: RTRS

Višković: Odlazak profesora Telebaka predstavlja veliki gubitak za cijelu Srpsku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, povodom smrti Milorada Telebaka, uputio je telegram saučešća njegovoj porodici.
Radovan Višković -
Radovan Višković

- U svoje ime, i u ime Vlade Republike Srpske, želim da vam uputim izrazim izraze najdubljeg saučešća i saosjećanja zbog smrti Milorada Telebaka. Odlazak profesora Telebaka predstavlja veliki gubitak za cijelu Republiku, a pogotovo Banjaluku i njegovo rodno Nevesinje, ali i cijele generacije učenika i studenata kojima će ostati urezan u pamćenje po posvećenosti u očuvanju srpskog jezika - navodi se u telegramu saučešća premijera Srpske.

Višković je istakao da su brojne generacije odrastale uz Telebakova tumačenja našeg, bogatog jezika, i njegova, svakom razumljiva pojašnjenja svake jezičke nedoumice.

- Iza profesora Telebaka ostaju brojna djela, kao trajno svjedočanstvo bogatstva i sadržajnosti ijekavskog izgovora srpskog jezika. Kao vrijedni i neumorni pregalac, profesor Telebak dao je veliki doprinos očuvanju našeg jezika, kao trajne i jedinstvene vrijednosti našeg naroda, na čemu mu je Republika Srpska vječno zahvalna - navodi se u Viškovićevom telegramu saučešća.