latinica  ћирилица
09/04/2021 |  13:53 ⇒ 15:47 | Autor: TANЈUG

Održana komemoracija Tozovcu

Porodica, kolege, prijatelji i poštovaoci oprostili su se danas od Predraga Živkovića Tozovca na komemoraciji koja je upriličena u Kombank dvorani povodom smrti barda srpske narodne muzike.
Komemoracija Predragu Živkoviću Tozovcu (Foto: V.Danilov) -
Komemoracija Predragu Živkoviću Tozovcu (Foto: V.Danilov)

Brojne kolege došle su u Kombank dvoranu da se oproste od Tozovca i odaju mu počast, a među njima su Željko Јoksimović, Neda Ukraden, Snežana Babić, Ana Bekuta, Merima Njegomir, Saša Matić i mnogi drugi.

Komemoraciji je prisustvovao i predsjednik Narodne skupštine Skupštine Ivica Dačić.

Živorad Žika Ajdačić, generalni sekretar kulturne zajednice Srbije predložio je da se na državnom nivou ustanovi nagrada "Predrag Živković Tozovac", navodeći da "nema političara ni javne ličnosti koja nije cijenila Tozovca".

Lepa Lukić, koja je kasnila na komemoraciju, zaplakala je kad je vidjela fotografije koje su se ređale iz mladosti.

Na velikom platnu Kombank dvorane, naime, emitovani su veliki hitovi Predraga Živkovića Tozovca kao što su "Јesen u mom sokaku" i "Prazna čaša na mom stolu".

- Tozovac je bio pjevač, muzičar, voditelj, mnogo bolji od profesionalaca, poeta - rekao je harmonikaš Ljubiša Pavković i veliki prijatelj pjevača.

Od Tozovca su se oprostili i njegov kum Ratko Rađenović i harmonikaš Miša Mijatović.

- Tozovac je bio zvijezda vodilja za sve koji su se bavili muzikom u Kraljevu. Bio je moj idol, brinuo je o nama. Zvali smo ga Bata Toza - kazao je Mijatović.

Predrag Živković Tozovac preminuo je 6. aprila od posljedica virusa korona, a biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.