latinica  ћирилица
09/04/2021 |  14:20 ⇒ 20:03 | Autor: RTRS

Nove mjere Republičkog štaba (VIDEO)

Republički štab za vanredne situacije održao je danas 80. sjednicu na kojoj je donio Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom korona u Republici Srpskoj.
Republički štab  (Foto:Vlada Republike Srpske) -
Republički štab (Foto:Vlada Republike Srpske)

- Od 12. aprila nastaviće se odvijanje nastave u prostorijama osnovnih škola u Republici Srpskoj, dok će se nastava u srednjim školama i visokoškolskim ustanovama nastaviti organizovati na daljinu korišćenjem sredstava elektronske komunikacije - saopšteno je iz Vlade Srpske.

Od 12. do 19. aprila dozvoljavaju se organizovane rekreativne i trenažne aktivnosti sportskih organizacija i sportista u grupama do 30 lica, kao i profesionalne takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista, bez prisustva publike ili drugih lica koja nisu akreditovana od strane organizatora.

- Takođe, od 12. do 19. aprila u autobusima u kojima se obavlja prevoz lica u međugradskom drumskom saobraćaju broj lica koji se prevozi ne može biti veći od broja registrovanih mjesta za sjedenje, dok u autobusima u kojima se obavlja prevoz lica u gradskom i prigradskom drumskom saobraćaju popunjenost autobusa ne može biti veća od 50 odsto od kapaciteta autobusa (mjesta za stajanje i mjesta za sjedenje) - dodaje se u saopštenju.

Republički štab za vanredne situacije donio je i Zaključak o raspodjeli 5.510 doza vakcine proizvođača Sinovac Life Sciences, te zadužio ЈZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu.