latinica  ћирилица
09/04/2021 |  14:26 ⇒ 18:13 | Autor: SRNA

Cvijanović: Imunizacija na zadovoljavajućem nivou, očekuje se veća količina ruskih vakcina (VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je dinamika imunizacije u Republici Srpskoj na zadovoljavajućem nivou, te da se u narednim danima očekuje veća količina ruske vakcine protiv virusa korona.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

- Ako pogledamo šta se dešava na globalnom tržištu, mogu reći da sam zadovoljna stepenom ili brzinom procesa imunizacije u Srpskoj. S druge strane, veliko nezadovoljstvo postoji svugdje i svi bi željeli da se taj proces okonča do ljeta - rekla je Cvijanović u Ribniku.

Kad je riječ o zemljama u okruženju, Cvijanović je istakla da je Srbija fantastičan primjer kako jedna država može da reaguje u vrijeme krize.

- Ali, to je država sa svim alatima i potencijalima, koja je sada izašla iz regionalnih gabarita i pokazala da na evropskom planu, ali i globalno, može da uđe u sam vrh. Mi smo na to ponosni i zadovoljni činjenicom da Srbija pomaže i drugima - dodala je Cvijanović.

Prema njenim riječima, trenutno je nešto smanjen broj vakcina koje se distribuišu po lokalnim zajednicama.

- Očekujemo veću isporuku ruskih vakcina u narednim danima, dok u drugoj polovini aprila očekujemo vakcine iz evopskog mehanizma. Nakon toga treba da uslijedi i distribucija iz "Kovaks" mahanizma - navela je Cvijanović.

Cvijanović je naglasila da bi u drugoj polovini aprila i maju trebalo da bude dovoljno vakcina za sve one koji žele da se vakcinišu.

- Važno je da se proces vakcinacije nastavlja u svim opštinama. Ono što nam je važno jeste interes naših građana. Želimo da svi razumiju da se moramo vakcinisati jer drugačije nećemo moći da funkcionišemo, da se vratimo našim poslovima, da radimo, izgrađujemo naše opštine, da normalno živimo i funkcionišemo - napomenula je Cvijanović.