latinica  ћирилица
09/04/2021 |  15:12 ⇒ 15:16 | Autor: SRNA

Vučić: Princ Filip stekao naklonost Britanaca i čitavog svijeta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća povodom smrti princa Filipa, supruga engleske kraljice Elizabete Druge, u kojoj je naveo da je svojom ličnošću i osjećajem za odgovorno vršenje zahtjevnih javnih dužnosti tokom decenija, stekao je nepodjeljenu naklonost ne samo Britanaca, već i čitavog svijeta.
Aleksandar Vučić (Foto: Instagram) -
Aleksandar Vučić (Foto: Instagram)

- Bio je duboko posvećen dobrobiti Britanije. Nenametljivo, ali čvrsto, osvojio je srca svojih sunarodnika, ali i svih ljudi bez obzira na naciju, rasu ili veroispovest, koji su cenili njegovu ozbiljnost, predanost, vedar duh i iskreni patriotizam ukorenjen u neprestanom služenju državi tokom čitavog niza decenija bremenitih velikim brojem izazova - naveo je Vučić.

On je istakao da je princ Filip, kao potomak slavnih kraljevskih porodica, i u najtežim vremenima pokazivao oficirsku snagu i dosljednost, čime je bio oslonac porodice i cijele zemlje koja će ga pamtiti sa poštovanjem i dubokim uvažavanjem, saopšteno je iz Službe za saradnju sa medijima predsjednika Srbije.

Britanski princ Filip, suprug kraljice Elizabeze Druge, umro je u 99. godini.