latinica  ћирилица
09/04/2021 |  15:18 ⇒ 15:45 | Autor: SRNA

Arlov uručio Marinkovićevoj knjigu "Humano srce Srpske"

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je danas konzulu-žeranu Srbije u Banjaluci Vesni Marinković knjigu "Humano srce Srpske", autora Slavka Basare.
Humano srce Srpske - Foto: RTRS
Humano srce SrpskeFoto: RTRS

- Upoznao sam Marinkovićevu sa dugodišnjim radom Odbora i velikoj pomoći za naše Koosovo i Metohiju. Odbor je dugi niz godina imao veoma dobru saradnju sa ovoim institucijom naše matice Srbije i dogovorili smo da ćemo to i nastaviti - rekao je Arlov nakon sastanka u Banjaluci, saopšteno je iz Odbora.

Arlov je upoznao Marinkovićevu i sa izgradnjom Dnevnog centra "Podrži me - 9.januar" u Kosovskoj Mitrovici za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju, kao i projektom "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske".

Marinkovićeva je rekla da je upoznata sa aktivnostima Odbora, te izrazla podršku realizaciji humanih projekata.

Arlov je nedavno u Beogradu poklonio knjigu "Humano srce Srpske" i ministru spoljnih poslova Srbije Nikoli Selakoviću.

Knjiga "Humano srce Srpske" predstavlja svjedočanstvo o humanosti koju su građani Republike Srpske posredstvom banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iskazali prema svojim sunarodnicima na Kosmetu.

U knjizi su kroz 1.500 fotografija i 150 stranica teksta prikazane aktivnosti Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji i kako su humana srca građana Srpske godinama kucala, pomagala i bila uz svoje sunarodnike u južnoj sprskoj pokrajini.