latinica  ћирилица
09/04/2021 |  16:40 | Autor: SRNA

U Crnoj Gori mjere ublažene u još četiri opštine

Ulazak i izlazak iz Ulcinja, Bijelog Polja, Cetinja i Bara dozvoljen je radnim danima, a u Nikšiću i Šavniku od sutra mogu raditi bašte ugostiteljskih objekata, predviđeno je novim epidemiološkim mjerama u Crnoj Gori.
Zastava Crne Gore (foto:Depositphotos/xload) -
Zastava Crne Gore (foto:Depositphotos/xload)

Epidemiolog u Institutu za javno zdravlje Crne Gore Radica Raičević rekla je da u Nikšiću i Šavniku na terasama ugostiteljskih objekata za stolom mogu sjediti maksimalno dvije osobe.

Prema njenim riječima, prodavnice obuće i odjeće, te kozmetički i frizerski saloni radiće od 7.00 do 21.00 čas.

Raičevićeva je rekla da će ulazak i izlazak iz Ulcinja, Bijelog Polja, Cetinja i Bara biti dozvoljen i radnim danima, a u tim opštinama biće dozvoljen i rad ugostiteljima u objektima, dok će za jednim stolom moći da budu do četiri osobe.

- U tim opštinama biće dozvoljen i rad tržnih centara, štandova, tezgi, kladionica, fitnes centara i teretena - navela je Raičevićeva.

Ona je istakla da će u Danilovgradu, zbog pogoršanja epidemiološke situacija, biti obustavljena redovna nastava i preći će se na onlajn sistem, dok će u škole redovno ići samo maturanti i polumaturanti.

- U ugostiteljskim objektima u Danilovgradu mogu da rade samo terase, a za jednim stolom dozvoljeno je da budu dvije osobe - napomenula je Raičevićeva na konferenciji za novinare.

Ona je rekla da se od sutra omogućava boravak u parkovima i javnim površinama za rekreaciju i sport.

- Od sutra se kruzerima dozvoljava ulazak u luke, a uslov za ulazak stranaca je negativan PCR test ne stariji od 72 časa, pozitivan serološki test na antitijela klase IgG /imunoglobulin G/ ili dokaz da su najmanje sedam dana prije ulaska u Crnu Goru vakcinisani drugom dozom vakcine protiv virusa korona - pojasnila je Raičevićeva.

Ona je napomenula da zabrana međugradskog saobraćaja vikendima u cijeloj Crnoj Gori i dalje ostaje na snazi, a sloboda kretanja biće i dalje ograničena od 22.00 časa do 5.00 ujutru narednog dana.

Raičevićeva je, kada je o imunizaciji stanovništva riječ, rekla da je prvu dozu vakcine primilo 35.290 stanovnika, a drugu dozu 6.082.