latinica  ћирилица
09/04/2021 |  19:18 ⇒ 19:27 | Autor: SRNA

Laslo Đere u polufinalu

Nakon velike borbe i dva časa i 23 minuta provedena na terenu, srpski teniser Laslo Đere plasirao se u polufinale, pobijedivši Lorenca Musetija sa 2:1, po setovima 6:4, 4:6, 6:2.

Bio je ovo drugi međusobni duel dva tenisera i drugi trijumf Đerea, koji je nastavio sa odličnim partijama na Sardiniji.

Fantastičan procenat prvog servisa imao je Museti od čak 82 odsto, ali nije to u dovoljnoj mjeri koristio, pošto je imao vrlo lošu realizaciju oba servisa, dok je kod srpskog tenisera realizacija bila uravnotežena i na kraju je ostvario novi trijumf.

Prvi set osvojio je Đere sa 6:4, zahvaljujući brejku napravljenom u sedmom gemu, pa iako je u devetom gemu propustio da realizuje tri brejk i set lopte, na svoj servis završio je posao u najdužem setu, koji je trajao 51 minut.

U drugom setu revija brejkova. Bilo ih je čak pet, tri je napravio Museti, od kojih taj treći u desetom gemu kada je Đere servirao za ostanak u setu - 6:4 za Musetija i 1:1 u setovima.

Odlučujući set srpski teniser dobio je sa 6:2, ali je viđena velika borba, pa iako su odigrana dva gema manje nego u prethodnom, set je trajao isto kao i drugi - 46 minuta. Dva vezana brejka je napravio Đere, u trećem i petom gemu, a onda drama u posljednjem gemu meča. Odigrano je čak 20 poena samo u njemu, pet brejk šansi nije iskoristio Italijan da ostane u meču, dok je Đere iskoristio tek četvrtu meč loptu za prolaz u polufinale.

Rival u polufinalu će mu biti pobjednik meča Nikolos Basilašvili - Јan Lenard Štruf, koji je u toku.