latinica  ћирилица
09/04/2021 |  20:12 ⇒ 20:15 | Autor: SRNA

Savčić: Odluka Tužilaštva BiH - čisto politikantstvo

Predsjednik Boračke organizacije /BORS/ Republike Srpske Milomir Savčić smatra potpuno neprihvatljivom, pravno neosnovanom, nelogičnom, te čisto politikantskom odluku Tužilaštva BiH da formira predmet povodom obilježavanja Dana ruskih dobrovoljaca u Višegradu.
Milomir Savčić - Foto: SRNA
Milomir SavčićFoto: SRNA

Savčić pita da li je Tužilaštvo BiH formiralo predmet protiv mudžahedina i svih onih koji su rođeni van BiH, a učestvovali su u ratu na strani muslimanske armade, počinivši stravične zločine nad Srbima na Ozrenu gdje su im odsječene glave, što je prvi takav zločin na teritoriji Evrope nakon Drugog svjetskog rata.

- Da je Tužilaštvo BiH formiralo predmet za nekakav zločin ruskih dobrovoljaca, pa da čovjek to i razumije -  rekao je Savčić Srni i dodao da se Dan ruskih dobrovoljaca, koji se u Višegradu obilježava 12. aprila, nalazi u kalendaru značajnih istorijskih događaja Republike Srpske.

Savčić je istakao da je ovaj datum dan sjećanja na ruske prijatelje koji su u najtežim trenucima u novijoj srpskoj istoriji došli da pomognu srpskom narodu.

- Na taj dan mi se sjećamo poginulih ruskih dobrovoljaca u bici za odbranu Višegrada - pojasnio je Savčić.

Tužilaštvo BiH saopštilo je danas da je formiralo predmet povodom najave obilježavanje Dana ruskih dobrovoljaca u Višegradu u ponedjeljak, 12. aprila.