latinica  ћирилица
09/04/2021 |  20:50 ⇒ 22:44 | Autor: SRNA

EK: Uniks izjednačio, majstorica u Bolonji

Uniks iz Kazanja dobio je drugi meč polufinala ovosezonskog Evrokupa protiv Virtusa iz Bolonje sa 85:81, poravnao u seriji na 1:1, tako da će majstorica u Italiji odlučiti koji će od ova dva tima u finale, a samim tim i zaigrati u Evroligi naredne sezone.
Saopštenje organa Evrokupa (foto: eurocupbasketball.com) -
Saopštenje organa Evrokupa (foto: eurocupbasketball.com)

Ponovo su sjajan meč odigrala ova dva očigledno veoma ujednačena tima.

Sem u prvoj četvrtini, kada su imali nekoliko puta blagu prednost, puleni Aleksandra Đorđevića su bili u podređenom položaju i zaostatku.

Prednost ruskog tima je rasla kako je vrijeme odmicalo, dobili su prvo poluvrijeme sa 47:37, a kada je u jednom trenutku treće dionice bilo plus 18 za Uniks, niko nije pretpostavljao da bi Virtus mogao da se vrati.

Ali, Đorđevićevi izabranici su malo po malo smanjivali prednost ruskog tima i u samom finišu stigli do izjednačenja 81:81, ali su jače nerve imali domaći igrači, koji su nošeni podrškom oko 5.500 gledalaca sa tribina uspjeli da dobiju revanš sa 85:81.

Na taj način su izborili treći i odlučujući meč, koji će biti odigran za tri dana u Italiji, a po igri koju su prikazali u prva dva, biće to ogromna borba za mjesto finalu - ulog je veliki, jer finalisti idu u Evroligu sljedeće sezone.

Ajzea Kanan je predvodio Uniks sa 19 poena, 15 je postigao DŽordan Tiodor, 12 Okaro Vajt, a DŽordan Morgan je dodao 11 poena.

U Virtusu je fantastičnu partiju odigrao Marko Belineli, koji je ubacio čak 33 poena, ali se to ispostavilo nedovoljnim za pobjedu.

Podbacio je Miloš Teodosić u šutu za tri poena, nije pogodio nijednu tricu iz osam pokušaja, a postigao je 11 poena, uz devet asistencija, dok je dvocifren bio još jedino Vins Hanter, koji je dao deset poena.

U toku je drugi meč i drugog polufinalnog dvoboja između Gran Kanarije i Monaka.

Monako je poveo u seriji, dobivši prvi meč na svom terenu.