latinica  ћирилица
09/04/2021 |  20:57 ⇒ 21:27 | Autor: RTRS

Stižu nove količine ruske vakcine (VIDEO)

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je u emisiji Aktuelno naše televizije da bi u Republiku Srpsku ovih dana trebalo da stignu nove količine ruske vakcine Sputnjik.
Ruska vakcina Sputnjik (Foto: Sputnik) -
Ruska vakcina Sputnjik (Foto: Sputnik)

Dodik je istakao da se prilikom nabavke vakcina protiv virusa korona još jednom pokazalo da je Republika Srpska jedina funkcionalna u BiH.

On je rekao da Srpska ima dovoljno respiratora, maski i materijala i prostora za liječenje zaraženih, te da ima nešto Fajzerovih vakcina, ističući da bi u narednim danima trebalo da stignu ruske vakcine.

- Republika Srpska je učinila sve da rezerviše i napravi okvirni ugovor sa ruskim proizvođačem na 1,1 milion vakcina - istakao je Dodik.

On je naveo da je Srpska platila 6,2 miliona evra za vakcine preko Kovaks mehanizma, ali da ih nije dobila, istakavši da je i nabavka vakcina potvrdila da je Republika Srpska jedina funkcionalna u BiH.

- Niti može funikcionosati FBiH, niti zajednički novo BiH, niti znatan broj kantona - smatra srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Dodik je pozvao građane na poštovanje epidemioloških mjera, navodeći da se posljednjim mjerama stabilizovala situcija.

- Bio sam tužan kada je u Srpskoj dnevno umiralo 35 ljudu. Sve zavisi od ponašanja građana, koji moraju poštovati propisane mjere - istakao je on.

Dodik je rekao da će se vakcinisati ruskom vakcinom Sputnjik kada mu to preporuči ljekar, s obzirom da je prebolovao virus korona i da za sada ima dovoljno antitijela.