latinica  ћирилица
10/04/2021 |  08:54 | Autor: SRNA

Danas oblačno sa sunčanim intervalima

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti promjenljivo do pretežno oblačno i suvo vrijeme sa sunčanim intervalima.
Promjenljivo - Foto: RTRS
PromjenljivoFoto: RTRS

Tokom prijepodneva očekuje se porast oblačnosti, prvo na zapadu, a potom i u centralnim i istočnim krajevima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Više sunčanih intervala moguće je na istoku, a poslije podne na zapadu, jugozapadu i jugu.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 12 do 17, na sjeveru do 21, na planinama od pet stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren jugozapadni i zapadni vjetar.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je na zapadu i u Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, dok je u ostalim krajevima pretežno vedro.

Najhladnije jutros u 8.00 časova bilo je na Bjelašnici gdje je izmjereno minus pet stepeni, dok su Banjaluka i Bihać bili najtopliji sa 10 stepeni Celzijusovih.

Temperatura izmjerena u ostalim mjestima: Čemerno minus četiri, Gacko i Sokolac minus tri, Rudo minus dva, Kalinovik, Foča i Han Pijesak minus jedan, Šipovo nula, Bileća, Višegrad, Novi Grad i Srebrenica jedan, Zenica dva, Sarajevo, Mrkonjić Grad, Tuzla i Ribnik tri, Prijedor, Trebinje, Mostar i Sanski Most četiri, Mrakovica pet, Bijeljina, Doboj, Zvornik i Srbac šest, te Gradačac devet stepeni Celzijusovih.