latinica  ћирилица
10/04/2021 |  16:23 ⇒ 16:31 | Autor: SRNA

Dodik: Prijedor strateški važan za Srpsku

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je Prijedor veoma važan strateški za Republiku Srpsku i da su zato institucije Srpske zainteresovane za ukupno stanje u gradu, ali i okolnim mjestima i opštinama koje gravitiraju prema samom gradu.
Milorad Dodik - Foto: SRNA
Milorad DodikFoto: SRNA

Dodik je rekao da u Prijedoru vidi entuzijazam i posvećenost i obećao nastavak podrške trenutnoj ekipi okupljenoj oko gradonačelnika Prijedora Dalibora Pavlovića.

Naveo je da je novom rukovodstvu grada savjetovao da moraju da rješavaju kapitalne i dugogodišnje probleme.

- To je nešto što je pozitivno kod njih jer su ih i sami inicirali - izjavio je Dodik, gostujući u emisiji lokalnog Radio-Prijedora na kraju današnje posjete ovom gradu.

Smatra da je vrijeme za prodore u Prijedoru, te da će ozbiljnu i veliku promjenu napraviti i auto-put Prijedor-Banjaluka.

Dodik je pozvao građane Prijedora da se okupe oko gradonačelnika i njegovog tima da bi pitanja zajedno bila rješavana.

- Stići ćemo sve i uradićemo sve, samo je važno da imamo dobru komunikaciju i međusobnu podršku. U ovom gradu je trenutno jedna agilna ekipa neopterećena bilo kakvim da ne kažem stegama i to ekipa okupljena oko gradonačelnika, koji ima moju podršku i vrha Republike Srpske. Oni su bili naš izbor i naša podrška i sasvim je sigurno da ćemo nastaviti da ih podržavamo - naglasio je Dodik.

Dodik je danas tokom razgovora sa rukovodstvom grada Prijedora najavio da će institucije Republike Srpske obezbijediti 15 miliona KM za odbranu od poplava na području Prijedora.

Najavljena je i rekonstrukcija i opremanje bolnice, pomoć privredi od 10 miliona KM, te podrška izgradnji industrijskih zona od 800.000 KM i rekonstrukciji željezničke pruge Prijedor - Ljubija koja je preduslov za eksploataciju rude, od koje grad nije imao ništa u proteklih 10-15 godina.