latinica  ћирилица
10/04/2021 |  16:24 ⇒ 20:10 | Autor: SRNA

Srpski mladići napadnuti flašama uz psovke na albanskom (VIDEO)

Dva mladića srpske nacionalnosti danas su napadnuta flašama u bašti kafića u Sjevernoj Mitrovici od dvije osobe koje su ih psovale na albanskom jeziku, rečeno je u kosovskoj policiji.
Napadnuti mladići sa KiM - Foto: Screenshot/YouTube
Napadnuti mladići sa KiMFoto: Screenshot/YouTube

- Danas u 11.13 sati u Ulici Kralja Petra u Severnoj Mitrovici u bašti kafića Soprano, mladićima čiji su inicijali S.R. i M.R. srpske nacionalnosti, prišle su dvije nepoznate osobe, koje su im se obratile psovkama na albanskom jeziku i udarali staklenim flašama po glavi  rekao je portparol kosovske policije za region Sjever Branislav Radović.

On je naveo da je napadnutim mladićima ukazana ljekarska pomoć u KBC Kosovska Mitrovica, gdje su im konstatovane lakše tjelesne povrede.

- S.R. je od udaraca zadobio dva hematoma u prdjelu glave na čelu, a M.R. hematom i posekotinu u predelu desnog oka - dodao je Radović.

Portal "Kosovo onlajn" došao je do snimka sa obližnje sigurnosne kamere, koja je jasno zabilježila napad.

Gradonačelnik opštine Sjeverna Mitrovica Milan Radojević najoštrije je osudio napad na šetalištu u glavnoj gradskoj ulici u Sjevernoj Mitrovici i pozvao građane na uzdržanost.

- Pozivam predstavnike policije i međunarodnih bezbjedonih institucija da pojačaju budnost i preventivno djeluju jer u kratkom vremenskom intervalu ovo je drugi međuetnički napad na Srbe u Sjevernoj Mitrovici - naveo je Radojević.

Prema izjavama povređenih mladića, napadači su bili albanske nacionalnosti, koji su nakon napada pobjegli u pravcu glavnog mosta na Ibru koji razdvaja Sjevernu Mitrovicu i Јužnu Mitrovicu.