latinica  ћирилица
10/04/2021 |  20:52 ⇒ 20:52 | Autor: SRNA

Brnabić: Prvi dan posle dugo vremena da je više otpusta nego prijema

U Srbiji je danas pređena brojka od 30 odsto punoljetnih osoba koje su vakcinisane i prvi je dan poslije dugo vremena da ima više otpusta nego prijema u kovid bolnicama, rekla je večeras premijerka Srbije Ana Brnabić.
Ana Brnabić (Foto: © Tanjug / SAVA RADOVANOVIC) -
Ana Brnabić (Foto: © Tanjug / SAVA RADOVANOVIC)

Brnabićeva je istakla da je za nju danas važan dan jer je pređen nivo od 30 odsto vakcinisanih /makar prvom dozom/ koji su stariji od 18 godina i što poslije dugo vremena ima više otpuštenih iz bolnica nego prijema.

- Zahvaljujući vakcinaciji i mjerama, vidi se stabilizacija - rekla je Brnabićeva za RTS.

Ocijenila je da je, nakon što se predsjednik Aleksandar Vučić vakcinisao, opet krenulo nevjerovatno interesovanje za vakcine u Srbiji, navodeći da je za samo jedan dan poslije Vučićeve vakcinacije, vakcinisano više od 80.000 građana.

Govoreći o vakcinaciji građana iz regiona, Brnabićeva je navela da ta akcija nije potpuno prekinuta i da je juče upućeno 10.000 doza "astra-zeneka" vakcine kao pomoć Kantonu Sarajevo.

- Ali sada nam je potpuni fokus na našim građanima - rekla je Brnabićeva i dodala da oni dolaze i iz dijaspore i regiona.

Brnabićeva je navela da će u ponedjeljak biti otvoreni tržni centri i da se nada da će od 19. aprila djeca ponovo ići u škole.

Ona je istakla da se nada da će tokom nedelje biti donesena odluka o otvaranju ugostiteljskih objekata u zatvorenom prostoru.