latinica  ћирилица
10/04/2021 |  20:57 ⇒ 21:03 | Autor: SRNA

Đere u finalu brani titulu protiv Sonega

Srpski teniser Laslo Đere ekspresno se plasirao u finale turnira u Kaljariju, gdje će braniti titulu osvojenu prošle godine, pobijedivši Nikolosa Basilašvilija sa 2:0, po setovima 6:2, 6:0 za samo 53 minuta.
Laslo Đere (Foto: rs-lat.sputniknews.com) -
Laslo Đere (Foto: rs-lat.sputniknews.com)

Laslo Đere dugo nije odigrao bolji i kvalitetniji meč. Gruzijskog tenisera, koji je za 20 mjesta bolje plasiran na ATP listi i koji je bio postavljen za 4. nosioca, bukvalno je "razbio", prepustivši mu samo dva gema.

Odlično je služio servis Đerea, sjajnu realizaciju je imao, rivalu prepustio svega devet poena na svoj servis u cijelom meču, iskoristio pet od osam brejk prilika i mnogo lakše nego što je očekivao plasirao se u finale turnira na Sardiniji.

Dva brejka je napravio Đere u prvom setu, u trećem i sedmom gemu za 6:2, poslije samo 31 minuta igre.

U drugom, Basilašviliju nije prepustio ni gem i ne samo to - Gruzijac je osvojio samo pet poena, a set je trajao svega 22 minuta.

U finalu će srpski teniser za protivnika vrlo dobrog italijanskog tenisera, Lorenca Sonega, koji je nakon velike borbe izbacio Tejlora Frica iz SAD sa 2:1, nakon 160 minuta igre.

Finale je na programu u nedjelju od 13.00 časova, a dosad su se sastajali dva puta i imaju po jednu pobjedu. Đere je slavio u Dohi prošle godine, a Sonego u njihovom prvom okršaju u Marakešu, u Maroku, 2019. godine.