latinica  ћирилица
10/04/2021 |  21:51 ⇒ 21:58 | Autor: SRNA

Lids šokirao Siti, Liverpul i Čelsi blizu Lige šampione

Tokom današnjih utakmica u engleskoj Premijer ligi Lids Јunajted je slavio na "Etihadu" protiv Mančester Sitija, Liverpul je bio bolji od Aston Vile, dok je Čelsi trijumfovao u malom londonskom derbiju protiv Kristal Palasa.
Čelsi - Kristal Palas - Foto: RTS
Čelsi - Kristal PalasFoto: RTS

Ekipa Pepa Gvardiole nije uspjela da slomi nepredvidivu i "ludu družinu" iz Јorkšira, koju sa klupe predvodi stari trenerski vuk Marselo Bijelsa, iako su imali igrača više, 71 odsto loptu u svojim nogama, 29 šuteva ka golu, sedam u okvir gola, kad je Lids iz dva šuta došao do velike pobjede.

Stjuart Dalas je junak ovog trijumfa, budući da je postigao oba pogotka za goste, prvi u 42. minutu, a drugi u prvom minutu nadoknade, kada je Siti navaljivao da dođe do pobjede. Gol za Siti je postigao Feran Tores u 76. minutu susreta.

Neće ovaj poraz imati mnogo uticaja na stanje na tabeli, s obzirom na to da "Građani" imaju četrnaest bodova više od drugoplasiranog gradskog rivala Јunajteda, uz dvije utakmice više.

Liverpul je, kao i Lids, do pobjede protiv Aston Vile došao u nadoknadi vremena i rehabilitovao svoje ambicije i želje da se ponovo domogne plasmana u Ligu šampiona. I "Redsi" su kao i Mančester Siti dominirali u svom meču, 23 puta su šutirali ka golu gostiju, deset u okvir gola, ali su oni na kraju slavili, za razliku od lidera na tabeli.

Vila je povela preko Olija Votkinsa u 43. minutu, ali je Liverpul to okrenuo u nastavku, najprije preko Mohameda Salaha u 57. minutu stižu do izjednačenja, a onda u prvom minutu nadoknade Tren Aleksander-Arnold postaje junak, jer donosi Liverpulu vrlo važna tri boda u borbi za Ligu šampiona.

Čelsi je bio ubjedljiv protiv gradskog rivala Kristal Palasa, dobivši ga sa 4:1 na njegovom terenu, riješivši sve u prvih pola časa, kada su poveli sa 3:0.

Prvo je Kai Haverc pogodio u osmom minutu, dva minuta kasnije precizan je bio Kristijan Pulišić, a u 30. minutu pogađa i Kurt Zuma.

U nastavku je najprije Kristijan Benteke u 63. minutu smanjio na 1:3, da bi konačnih 1:4 postvaio svojim drugim golom Pulišić u 78. minutu, pa je Čelsi bar preko noći izbio na 4. mjesto tabele.

Premijer liga - 31. kolo:

Fulam - Vulverhempton 0:1
Mančester Siti - Lids Јunajted 1:2
Liverpul - Aston Vila 2:1
Kristal Palas - Čelsi 1:4

Nedjelja:

13:00 Barnli - Njukasl
15:05 Vest Hem Јunajted - Lester Siti
17:30 Totenhem - Mančester Јunajted
20:00 Šefild Јunajted - Arsenal

Ponedjeljak:

19:00 Vest Bromvič Albion - Sautempton
21:15 Brajton - Everton

Tabela: Mančester Siti 74, Mančester Јunajted 60, Lester Siti 56, Čelsi 54, Liverpul i Vest Hem Јunajted po 52, Totenhem 49, Everton 47, Lids Јunajted 45, Aston Vila 44, Arsenal 42, Kristal Palas i Vulverhempton po 38, Sautempton 36, Barnli 33, Brajton 32, Njukasl Јunajted 29, Fulam 26, Vest Bromvič Albion 21, Šefild Јunajted 14 bodova.