latinica  ћирилица
11/04/2021 |  10:39 | Autor: SRNA

OC Јahorina: Ovogodišnja ski-sezona oborila sve rekorde

Olimpijski centar Јahorina je ove godine, uprkos problemima i posljedicama izazvanim epidemijom virusa korona, realizovao do sada najuspješniju ski-sezonu na ovoj olimpijskoj planini, izjavio je danas Srni generalni direktor OC Јahorina Dejan Ljevnaić.
Јahorina - Foto: SRNA
ЈahorinaFoto: SRNA

Ljevanić je rekao da najveću zahvalnost duguje svim zaposlenim koji su uložili maksimalne napore kako bi sve funkcionisalo besprijekorno i u skladu sa epidemiološkim mjerama.

- Za 113. dana skijanja, na našim stazama je skijalo više od 260.000 skijaša - napravljeno je 2.350.000 prolaza, a naš poslovni rezultat u odnosu na prethodnu zimu, koja je bila najuspješnija po svim parametrima, poboljšan je za 26 odsto - rekao je Ljevnaić.

On je podsjetio da je tokom ove sezone na Јahorini za besplatno skijanje djece sa teritorije grada Istočno Sarajevo izdato 19.500 ski-karata, što je povećanje za 16 odsto, a posebno je važno to što su mnogobrojni mališani stasali u skijaše.

Ljevnaić je istakao da na Јahorini trenutno ima više od dva metra snijega i da postoje izuzetno dobri prirodni uslovi za organizaciju skijanje, te je dodao da bi danas bio 136. dan skijanja da zbog pogoršane epidemiološke situacije nije došlo do zatvaranja ski-centra.

O planovima je rekao da rade na pripremama i realizaciji novih projekata i investicija, da pripremaju novu ljetnu sezonu, te nabrojao da su u planu izgradnja avantura-parka i obogaćenje ljetnih adrenalinskih sadržaja izgradnjom atrakcija "Nauticjet" i "Baterflaj".

- Na Јahorini imamo i dva predivna ponija koji će obogatiti našu ljetnu ponudu. U planu nam je i izgradnja zip-lajn atrakcije koja će ići preko cijelog jezera, kao i nabavka vozića koji će posjetioce voziti do vrha planine - najavio je Ljevnaić.

Prema njegovim riječima, za ljetnu sezonu biće spremne i poznate jahorinske atrakcije poput planinskog boba, tauera, lupstera, skajdajva, tjubinga, teretana na otvorenom, panoramske vožnje šestosjedom i označenih planinskih, šetačkih i biciklističkih staza.

- Uveliko pripremamo i novo izdanje "Јahorina ultra trejla" koji je zakazan za 24. i 25. jul, i ovog ljeta sve trkače očekuje poboljšan i izmjenjen koncept trke - rekao je Ljevnaić.

On je najavio da OC Јahorina planira izgradnju dva šestosjeda, jedan u Rajskoj dolini i prebacivanje instalacije šestojed Poljice u naselje Trnovo, kao i izgradnju dva ski-lifta za stazu "Spust" gdje je 1984. godine održano olimpijsko takmičenje.

- Ljubitelji noćnog skijanja će se sigurno obradovati projektu osvjetljena staze "Novak Đoković" u dužini od 1.000 metara, što će dodatno proširiti našu ponudu u večernjem terminu. Nakon završetka ovog projekta Јahorina će ukupno imati pet kilometara staza za noćno skijanje - naveo je direktor OC.

Među planove Olimpijskog centra Ljevnaić je nabrojao izgradnju novog sistema za vještačko osnježavanja na sedam kilometara ski-staza, tako da će Јahorina završetkom tog projekta imati ukpuno 18 kilometara ski-staza prekrivenih sistemom osnježavanja.

- U planu nam je da proširimo terasu Olimpijskog bara na vrhu planine, ali i da modernizujemo polaznu i izlaznu stanicu čuvenog dvosjeda "Ogorjelica", kao i da izgradimo nova parking-mjesta koja će doprinijeti boljem funkcionisanju na planini - zaključio je Ljevnaić