latinica  ћирилица
11/04/2021 |  14:24 ⇒ 14:25 | Autor: SRNA

Adžić: Dosta urađeno za četiri godine, zahvalnost republičkim institucijama

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić izjavio je da je u Gradišci u prethodne četiri godine, zahvaljujući podršci republičkih institucija, dosta urađeno u oblastima infrastukture i privrednog razvoja, a to dokazuje i činjenica da je od 2016. do kraja 2019. godine broj radnika povećan za 2.500.
Dodik u Gradišci - Foto: RTRS
Dodik u GradišciFoto: RTRS

Adžić je, nakon sastanaka sa srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, istakao da je su zahvaljujući institucijama Srpske u prethodne četiri godine realizovali ogromne projekte.

- Završena je sportska dvorana i infrastrukturno opremljena industrijska zona u Novoj Topoili, gdje je otvoreno 12 kompanija i 1.000 novih mjesta. Završavamo obilaznicu, dječiji vrtić i rekonstrukciju pravoslavnog hrama na ulazu u Republiku Srpsku - rekao je Adžić novinarima.

Prema njegovim riječima, podrška Republike je bila značajna i u stvaranju mogućnosti da se Gradiška otvori prema međunarodnim organizacijama i postane povoljna destinacija za ulaganja stranih investitora.

Adžić je zahvalio Dodiku i predstavnicima republičkih institucija za dosadašnju saradnju i podršku, te dodao da se trag te saradnje vidi u svih 56 gradiških mjesnih zajednica.

- Onda kada je Gradiška povezana dvosmjernom komunikacijom sa Republikom Srpskom, grad ide naprijed - dodao je on.

Adžić je istakao da je dosadašnji rad stvorio obavezu vlastima da nastave istim intenzitetom razvoja, te da je na sastanku konstatovano da će grad Gradiška i dalje imati podršku Republike Srpske.

Sastanku Adžića i Dodika u Gradskoj upravi u Gradišci prisustvovali su i ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić, ministar saobraćaja i veza Nedeljko Ćorić i ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, te direktori "Autoputeva Republike Srpske" Dušan Topić i "Puteva Republike Srpske" Davor Kostrešević.

Prisutni su bili i potpredsjednik Narodne skupšitne Denis Šulić, te narodni poslanici SNSD-a iz Gradiške Ranka Perić Romić i Ognjen Žmirić.