latinica  ћирилица
11/04/2021 |  17:11 ⇒ 17:11 | Autor: SRNA

Đere izgubio finale od Sonega

Srpski teniser Laslo Đere nije uspio da odbrani titulu na turniru serije 250 u Kaljariju, pošto je nakon preokreta izgubio od italijanskog tensiera Lorenca Sonega sa 2:1, po setovima 2:6, 7:6, 6:4.
Laslo Đere (Foto: Rick Rykroft) - Foto: AP
Laslo Đere (Foto: Rick Rykroft)Foto: AP

Tri časa i tri minuta je trajala velika borba Đerea i Sonega, poslije koje je Italijan izašao kao pobjednik.

Nije dobro služio servis srpskog tenisera, odservirao je čak osam duplih grešaka, pa iako je dobro igrao veći dio meča, nije uspio da slavi protiv trećeg nosioca i 34. igrača na svijetu.

U prvom setu je bilo velike borbe, iako rezultat to baš i ne pokazuje, a bilo je 6:2 za Đerea.

Odmah je Laslo napravio brejk na startu meču, a onda ga i potvrdio tek nakon što je spasao četiri brejk lopte za Italijana. U sedmom gemu, Đere pravi još jedan brejk i osvaja set nakon 46 minuta igre.

Drugi set je trajao više nego pojedini mečevi koji se igraju na dva dobijena seta - čak 82 minuta se igralo i eto kolika je bitka vođena dvojice raspoloženih tenisera.

Sonego je prvi došao do brejka, u četvrtom gemu, da bi Đere uzvratio u sedmom i pošto brejkova više nije bilo, odluka je pala u taj-brejku, u kom je za nijansu bolji bio Italijan - 7:5, pa je tako poravnao u setovima i izborio treći i odlučujući.

U njemu je jedan brejk napravio razliku, Sonego ga ja napravio u petom gemu, odmah u narednom je Đere imao jednu šansu da se vrati, nije je iskoristio i tu je bio kraj, s obzirom na to da su obojica do kraja bili sigurni na svoj servis.

Bio je ovo treći duel Đerea i Sonega i druga pobjeda Italijana, koji je prekinuo niz od devet uzastopnih pobjeda Đerea u Kaljariju, a i postao je prvi Italijan koji je osvojio titulu na domaćem terenu, u Italiji, još od 2006. godine, kada je Filipo Volandri osvojio trofej u Palermu.

Takođe, postao je prvi teniser od Felisijana Lopesa 2019. godine koji je osvojio titule i u singlu i u dublu na jednom turniru, pošto je juče sa zemljakom Andreaom Vavasorijem osvojio i dubl trofej.

Sonegu je ovo druga ATP titula u karijeri, prethodnu je osvojio u Antaliji 2019. godine, a i tada je u finalu savladao srpskog tenisera, Miomira Kecmanovića.