latinica  ћирилица
11/04/2021 |  19:50 ⇒ 12/04/2021 | 07:18 | Autor: SRNA

Sve spremno za povratak u škole osnovaca od šestog do devetog razreda

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je da je sve spremno za sutrašnji povratak osnovaca od šestog do devetog razreda u školske klupe.
Učenici (foto: banjaluka.rs.ba / Aleksandar Čavić) -
Učenici (foto: banjaluka.rs.ba / Aleksandar Čavić)

Trivićeva je navela da će krajem sedmice Republički štab za vanredne situacije ponovo razmatrati da li srednjoškolci mogu da se vrate u škole od 19. aprila, dok će ove sedmice zajedno sa studentima i dalje biti na onlajn nastavi.

Istakla je da u ovom polugodštu neće biti promjene u načinu rada u školama, odnosno grupe se neće mijenjati niti će biti promjene trajanja časa.

Trivićeva je najavila da 26. aprila počinje proljećni raspust, a istakla je i da na kraju ove školske godine neće biti eksperimentalne mature.

U ovom momentu, kako je navela, ne može se reći ni da li će biti realizovane ekskurzije.

Resorna ministarka je napomenula da je prilikom prelaska na onlajn nastavu u martu bilo 400 zaraženih učenika i određen broj nastavnika, prema izvještajima koje su dobijali iz škola.

- Sada imamo 100 nastavnika koji su oboljeli ili su u izolaciji - rekla je Trivićeva za ATV i dodala da brojevi oboljelih nisu prelazili tri odsto što je prihvatljivo.

Trivićeva je rekla da će oko 460 nastavnika koji su učestvovali u snimanju onlajn nastave naknadu za to dobiti uz martovsku platu.