latinica  ћирилица
12/04/2021 |  07:08 ⇒ 13:46 | Autor: RTRS

Svi osnovci u školskim klupama, osim u Trebinju i Gacku

Učenici osnovnih škola, od šestog do devetog razreda u Srpskoj, danas se vraćaju u školske klupe, osim osnovaca u Trebinju i Gacku, koji će zbog epidemiološke situacije nastavu i dalje pratiti od kuće.
Škola tokom pandemije - Foto: RTRS
Škola tokom pandemijeFoto: RTRS

Iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske podsjećaju da su Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije zadužene sve vaspitno-obrazovne ustanove i lokalni štabovi da, u skladu sa epidemiološkom situacijom, redovno obavještavaju Ministarstvo, te ako bude potrebno dostave prijedlog za obustavljanje nastave u školama i prelazak na odvijanje nastave na daljinu.

Za učenike srednjih škola i studente i dalje će biti organizovana nastava na daljinu.

Direktor Osnovne škole "Sveti Vasilije Ostroški" u Trebinju Milorad Nadaždin rekao je Srni da nastava na daljinu funkcioniše u najboljem redu, te izrazio nadu da će se učenici uskoro vratiti u školske klupe.

Trebinjski osnovci su i prošle sedmice pratili nastavu putem onlajn platformi.

Direktor Osnovne škole "Sveti Sava" u Gacku Nikola Milinković rekao je da se nastava izvodi sredstvima elektronske komunikacije, u skladu sa preporukama Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Milinković je podsjetio da je opštinski Štab za vanredne situacije donio odluku da osnovci nastavu tokom ove sedmice prate onlajn zbog pogoršane epidemiološke situacije u Gacku.

Ministarka prosvjete i kulture Natalija Trivić rekla je da će krajem sedmice Republički štab za vanredne situacije ponovo razmatrati da li srednjoškolci mogu da se vrate u škole od 19. aprila.

Istakla je da u ovom polugodštu neće biti promjene u načinu rada u školama, odnosno grupe se neće mijenjati niti će biti promjene trajanja časa.

Trivićeva je najavila da 26. aprila počinje proljećni raspust, a istakla je i da na kraju ove školske godine neće biti eksperimentalne mature.

U ovom momentu, kako je navela, ne može se reći ni da li će biti realizovane ekskurzije.