latinica  ћирилица
12/04/2021 |  11:39 ⇒ 11:44 | Autor: SRNA

Dva krivična djela nepostupanje po zdravstvenim propisima

Evidentirana su dva krivična djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije u okviru pojačanih aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sa inspekcijskim organima na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, a sve s ciljem sprečavanja širenja virusa korona među stanovništvom.
MUP Republike Srpske -
MUP Republike Srpske

Policijski službenici Policijske stanice Kozluk došli su operativnim radom do informacija da je lice čiji su inicijali D.V. iz mjesta Branjevo, Zvornik, 4. aprila na nepoznatoj lokaciji organizovalo žurku na kojoj je izvođena muzika uživo, a gdje je bilo prisutno oko 15 lica.

O ovom događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Tužilac je naložio da od organizatora bude uzeta izjava na zapisnik i da protiv njega bude dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, kao i da se utvrdi koja su lica bila na navedenoj žurci, te da i ona budu prekršajno sankcionisana.

Policijski službenici Policijske uprave Doboj su u petak, 9. aprila, u Petrovu, kontrolisali putnički automobil "opel korsaa", kojim je upravljalo lice čiji su inicijali G.R. dok mu je na snazi rješenje o kućnoj izolaciji, koje mu je izdato u utorak, 6. aprila.

Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, koji se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu nepostupanje po zdrastvenim propisima za vrijeme epidemije.

MUP Republike Srpske poziva građane da nadležnim službama prijave neodgovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu da ugroze zdravlje ljudi.

- Policijski službenici MUP-a Srpske nastaviće sa sprovođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti, s ciljem zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske - navedeno je u saopštenju.