latinica  ћирилица
12/04/2021 |  14:02 ⇒ 14:04 | Autor: SRNA

Novaković Bursać: Tužilaštvo nastavlja iskrivljavanje istine o proteklom ratu

Formiranje predmeta u Tužilaštvu BiH u vezi sa obilježavanjem Dana ruskih dobrovoljaca u Republici Srpskoj, predstavlja nastavak davno započetog posla na iskrivljivanju istine o proteklom ratu koji im je zadat prilikom neustavnog formiranja, rekla je Srni šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać.
Snježana Novaković Bursać - Foto: RTRS
Snježana Novaković BursaćFoto: RTRS

Bursaćeva je istakla da se ništa drugo i nije moglo očekivati od takozvanog pravosuđa, od neustavne i nelegalne institucije na nivou BiH, osim da djeluje u pravcu u kojem mu je bila i jeste osnovna uloga.

- Da te institucije imaju namjeru da se zaista bave uspostavljanjem pravde - odavno bi stvarnu kvalifikaciju dobili brutalni zločini koje su počinili mudžahedini ili bi bio formiran barem jedan predmet u slučajevima lažnih svjedoka. Ovako, dolazimo do apsurda da je manifestacija u "značajnijem" redu prioriteta od zločina što, takođe, oslikava apsurd i stvarni smisao njihovog takozvanog rada i učinka - istakla je Bursaćeva.

U Višegradu je danas obilježen Dan ruskih dobrovoljaca, koji je uvršten u kalendar značajnih istorijskih događaja Republike Srpske u znak sjećanja na ruske borce stradale u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Dan ruskih dobrovoljaca obilježava se 12. aprila, na dan kada su 1993. godine kod Višegrada poginula tri ruska dobrovoljca - Konstantin Bogoslovski, Vladimir Safonov i Dmitrij Popov, a više njih je ranjeno.

Zbog najave obilježavanja ovog dana, Tužilaštvo BiH je saopštilo da je formiralo predmet.