latinica  ћирилица
12/04/2021 |  14:37 | Autor: SRNA

Preminuo rukometni trener Vuk Roganović

Poznati srpski rukometni stručnjak i nekadašnji selektor ženske rukometne reprezentacije SR Јugoslavije Vuk Roganović preminuo je u 77. godini poslije duge i teške bolesti.
Vuk Roganović - Foto: RTRS
Vuk RoganovićFoto: RTRS

U svojoj bogatoj trenerskoj karijeri od 44 godine, Roganović je predvodio 26 klubova i osvojio je 24 trofeja /Nacionalni KUP-ovi i titule/, objavljeno je na sajtu Rukometnog saveza Srbije.

Igračku karijeru započeo je u zemunskoj Mladosti, nastavio je u Dinamu iz Pančeva i Crvenki, a u inostranstvu igrao je u Švedskoj i Belgiji, gdje je završio igračku karijeru i započeo da radi kao trener.

Roganović je u Belgiji deset godina radio kao trener, predvodio nekoliko klubova i bio selektor muške reperezentacije te zemlje.

U Srbiju se vratio 1980. godine, gdje je najprije sa klupe predvodio Crvenku, pa Ženski rukometni klub /ŽRK/ Radnički, a vodio je i niški Železničar, Pelister, Zaječar, ŽRK Budućnost iz Podgorice, AL Rajan u Kataru, Šamot, ŽRK Dinamo Pančevo, ŽRK Napredak Kruševac, ŽRK Spartak, Partizan, Pljevlja, Knjaz Miloš, Crvenu zvezdu, RK Budućnost Podgorica, Župu, Cepelin, Spartak Vojput, ORK Beograd, ŽRK Vojvodinu.

U periodu od 1995. do 1996. godine bio je i selektor ženske reprezentacije Јugoslavije.

Termin i mjesto sahrane biće naknadno saopšteni.