latinica  ћирилица
12/04/2021 |  18:03 ⇒ 18:06 | Autor: SRNA

Tegeltija ukazao na potrebu ubrzane realizacije projekata

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija ukazao je u razgovoru sa predstavnicima Svjetske banke na potrebu ubrzanog rada na realizaciji projekata i sprovođenju aktivnosti koje za cilj imaju vraćanje radnih mjesta, te poboljšanje privrednog i poslovnog ambijenta.
Zoran Tegeltija - Foto: SRNA
Zoran TegeltijaFoto: SRNA

Tegeltija je u okviru redovnog proljećnjeg zasjedanja Svjetske banke, putem video-linka, razgovarao i o trenutnoj ekonomskoj situaciji u BiH u kontekstu iznalaženja rješenja za prevazilaženje krize izazvane pandemijom virusa korona, te o mogućnostima finansijske podrške u realizaciji projekata od značaja za životni standard građana.

- Na sastanku je razgovarano o ključnim oblastima i reformama koje će se sprovoditi u BiH u sklopu novog Okvira za partnerstvo sa Svjetskom bankom za period od 2022. do 2026. godine, gdje će posebna pažnja biti usmjerena na projekte čiji je cilj reforma zdravstvenog sistema, reforma preduzeća u državnom vlasništvu i programu takozvane Zelene tranzicije koja uključuje poseban program kvaliteta vazduha - saopšteno je iz Savjeta ministra.

Tegeltija je zahvalio predstavnicima Svjetske banke za dosadašnju pomoć u prevazilaženju posljedica izazvanih virusom korona, kao i u realizaciji infrastrukturnih i drugih projekata u BiH.

On je izrazio nadu da će dosadašnja dobra saradnja sa ovom međunarodnom finasijskom organizacijom biti nastavljena.