latinica  ћирилица
12/04/2021 |  20:39 ⇒ 20:47 | Autor: RTRS

Borac na pet bodova od lidera, Velež pobijedio Sarajevo

Fudbaleri mostarskog Veleža savladali su sa minimalnih 1:0 lidera na tabeli, ekipu Sarajeva, u posljednjoj utakmici 25. kola Premijer lige BiH.
Fudbalski klub Borac (foto:FK Borac) -
Fudbalski klub Borac (foto:FK Borac)

Bila je ovo očekivano tvrda utakmica, u kojoj je Sarajevo imalo više od igre, ali to nisu uspjeli da materijalizuju, pa su doživjeli drugi poraz ovog proljeća, a treći ukupno, dok se Velež umiješao u borbu za sam vrh tabele i izlazak u Evropu, te zadržao oreol nepobjedivosti, budući da su u šest utakmica ovog proljeća ostvarili po tri pobjede i remija.

Јedini pogodak je pao u 40. minutu, kada je Nemanja Anđušić šutirao, lopta zakačila Hrvoja Miličevića na putu ka golu, prevarila golmana Vladana Kovačevića i završila u mreži.

Bilo je šansi i prije i poslije gola, kako za Velež, tako i za Sarajevo, ali se rezultat nije mijenjao.

Sarajevo je i dalje prvo na tabeli, sa pet bodova više od Borca, dok se Velež izjednačio sa svojim hercegovačkim rivalima Širokim i Zrinjskim, pa sada svi imaju po 45 bodova.

Premijer liga BiH - 25. kolo:

Željezničar - Mladost Doboj-Kakanj 4:4
Zrinjski - Radnik 3:0
Tuzla Siti - Sloboda 1:0
Široki Brijeg - Krupa 2:2
Borac - Olimpik 3:0
Velež - Sarajevo 1:0

Tabela: Sarajevo 52, Borac 47, Velež, Široki Brijeg i Zrinjski po 45, Tuzla Siti 41, Željezničar 39, Sloboda 25, Mladost DK 24, Radnik i Olimpik po 20 i Krupa 16.