latinica  ћирилица
13/04/2021 |  13:52 ⇒ 19:55 | Autor: RTRS

Novinari iz Srpske i FBiH vakcinisani u Beogradu (VIDEO)

Više od 40 novinara iz Republike Srpske i Federacije BiH vakcinisano je danas na Beogradskom sajmu protiv virusa korona.
Novinari iz Republike Srspke i federacije BiH u Beogradu - Foto: SRNA
Novinari iz Republike Srspke i federacije BiH u BeograduFoto: SRNA

Imunizaciju su omogućili Udruženje novinara Republike Srpske i Udruženje novinara Srbije, u saradnji sa nadležnim institucijama.

- Nisam imao nikakvu dilemu, dakle zašto ne otići i iskoristiti priliku da se vakcinišem - rekao je Elvir Padalović novinar.

Novinari iz Republike Srpske i Federacije BiH ne sumnjaju da će im Astra Zeneka vakcina, koju su primili na Beogradskom sajmu, pomoći da zaštite sebe i svoje bližnje od virusa korona i omogućiti im da se bezbjednije bave svojim poslom.

- Koliko sam pročitao o toj vakcini je da je sigurna, da su dozvoljena putovanja, što je u našem poslu jako važno, ukoliko budemo morali ići negdje na neki teren izvan granica BiH, onda će nam to koristiti apsolutno - rekao je Nebojša Šatara, novinar.

Imunizaciju su organizovala udruženja novinara Srpske i Srbije, u saradnji sa nadležnim institucijama, a vakcinu su mogli da prime i medijski radnici iz Federacije, kao i oni koji nisu članovi udruženja.

- Mogu da kažem da su danas ovdje novinari iz Banjaluke, Istočnog Sarajeva, Tuzle, Sarajeva, iz privatnih medija, sa javnog medijskog servisa, dakle, svi koji su željeli i mogli danas da budu ovdje odazvali su se našem pozivu - kaže Branimir Đuričić predsjednik Skupštine Udruženja novinara Republike Srpske.

Pedsjednik Udruženja novinara Srbije Vladimir Radomirović dodao je da su oni u saradnji sa Vladom Srbije omogućili da kolege iz celog regiona mogu da dođu u Beograd da se vakcinišu.

- Prvo smo to uradili sa kolegama iz Sjeverne Makedonije, evo sada nam je drago da možemo da pomognemo i kolegama iz Republike Srpske - dodao je Radomirović.

Akcije imunizacije novinara biće nastavljene i u narednom periodu, što će im omogućiti da posao obavljaju rasterećenije i bez straha od virusa korona.