latinica  ћирилица
13/04/2021 |  17:16 ⇒ 17:56 | Autor: RTRS

Vukosavlje: Infrastrukturom poboljšati status opštine (VIDEO)

Ministar saobraćaja i veza Nedeljko Ćorić i direktor "Autoputeva" Dušan Topić razgovarali su u Vukosavlju sa rukovodstvom opštine o poboljšanju putne infrastrukture. Posebna pažnja posvećna je izgradnji saobraćajne petlje na ukršatanju auto-puteva Koridor 5C i Banjaluka - Beograd.
Ćorić i Topić u Vukosavlju - Foto: RTRS
Ćorić i Topić u VukosavljuFoto: RTRS

U Vukosavlju su u toku pripreme za izgradnju poslovnih zona na raskrsnici dva auto-puta. Načelnik opštine je istakao problem u Modričkom Lugu gdje trasa auto- puta dijeli selo na pola i problem raskrsnice magistralnih puteva "Jakešnica".

- Ministarstvo je obećalo pomoć prije svega u stručnom dijelu. Kako će se konkretno sama rakrsnica "Jakešnica" uklopiti u magistralne puteve prema Odažku, Modriči i Doboju. Tu će se stvoriti saobraćajni čep i mi moramo odgovoriti kao lokalna zajednica, Ministarstvo i sva nadležna preduzeća da se ovaj problem umanji - naglasio je Borislav Rakić, načelnik opštine Vukosavlje.

Izgradnja auto-puta Koridor 5C od Johovca do Vukosavlja trebalo bi početi za godinu dana. Trasa auto-puta Banja Luka - Beograd dionica od Brčkog do Vukosavlja u jednom dijelu još nije deminirana što usporava radove.

-Krenuli smo da rješavamo problemr na vrijeme, da nas oni ne bi zatekli pri izgradnji. Imamo dovoljno vremena i očekujem da ćemo po svim planovima sledeće godine u ovo vrijeme krenuti sa izgradnjom treće i četvrte faze auto puta Koridor 5C. Već je uveliko pripremljeno da krene ekspropijacija na dijelu auto puta Banjaluka - Beograd - istakao je Nedeljko Ćorić, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske.

Na sastanku u Vukosavlju pokrenuta je inicijativa da se otvori stari most na rijeci Bosni za putnički saobraćaj i pješake. Taj most je zatvoren prije 15 godina, a ako bi bio u funkciji skratio bi putovanje stanovnicima Vukosalja do Modriče i obrnuto.