latinica  ћирилица
13/04/2021 |  18:29 ⇒ 20:08 | Autor: SRNA

"Skandal u Mostaru još jedan dokaz da BiH ne može biti srećna zemlja" (VIDEO)

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je skandal koji se desio sa pošiljkom iz Mostara na ćirilici, koja se vratila uz obrazloženje da je "zabranjeno pisanje ćirilicom" još je jedan dokaz da BiH ne može da bude sretna i uspješna zemlja.
Pisana pošiljka adresirana ćirilicom - Foto: SRNA
Pisana pošiljka adresirana ćirilicomFoto: SRNA

- O svemu što se dešava i što se desilo u Mostaru mogu imati lično gađenje o tome, da se na taj način onemogućava komunikacija između ljudi, ali nas koji poznajemo situaciju ovdje ništa ne bi trebalo da iznenadi - ocijenio je Dodik.

Prema njegovim riječima, ta priča u kojoj se ljudima onemogućava komunikacija i personalna prepiska na ćirilici jasno dokazuje da neko predano vodi računa o tome.

- Ako hoćete dokaz da BiH ne može biti srećna i uspješna zemlja, ne može biti bolje priče i primjera od toga skandala u Mostaru - rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu.

 

On smatra da bi bilo dobro još jedanput pročitati Ivu Andrića koji najbolje govori o tim stvarima i najbolje objašnjava kakva je BiH.

Dodik je dodao da je nedavno čitao Andrićeva "Pisma iz 1920" i da u tom dijelu nema naznaka da se odnosi na tu godinu nego na aktuelno vrijeme.

- Čovjek se pita kako je moguće da Andrić nije živ, a da je tako živa materija koja opisuje BiH i probleme u njoj samoj. I to ne može niko da izliječi. Zato je lijek jedino da se raziđemo na miran način i da izgradimo dobre komšijske odnose - rekao je Dodik.

On je ocijenio da bi i Bošnjaci imali veće koristi od toga nego od jedne zaludne priče kako će oni nametnuti Srbima i Hrvatima BiH, koju Bošnjaci žele da prisvoje samo za sebe, a da bi Srbi samo trebalo da poštuju tu činjenicu.

To je, kategoričan je Dodik, nemoguće.