latinica  ћирилица
14/04/2021 |  08:49 ⇒ 08:50 | Autor: RTS

Bogdanović nastavlja sa sjajnom igrom (VIDEO)

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović nastavlja sa odličnim partijama i izrasta u lidera Atlanta hoksa. Bogdanović je dva dana nakon rekorda po broju postignutih trojki, odigrao još jednu sjajnu partiju i vodio Atlantu do trijumfa nad Torontom – 108:103.

Bogdan je na terenu proveo skoro 40 minuta i za to vrijeme bio najefikasniji u svom timu, sa 23 postignuta poena, uz šest skokova i četiri asistencije.

Nekadašnji bek Partizana, Fenerbahčea i Sakramenta je šutirao 50% iz igre (9/18), a posebno efikasan je bio za tri poena, pošto je pogodio pet šuteva iz osam pokušaja.

Tako je nastavio sjajnu šutersku formu iz prethodnog meča u kojem je postavio lični rekord od dolaska u najjaču ligu svijeta sa osam pogođenih trojki.

Atlanta je odigrala dobar meč, ali je malo nedostajalo da ispusti veliku prednost za nešto više od dva i po minuta. Na 2:38 do kraja bilo je 105:91 za "jastrebove", poslije čega je uslijedila velika serija rivala.

Reptorsi su došli na dva poena zaostatka, ali se domaćin nekako iščupao i došao do trijumfa.

Srpski reprezentativac imao je veliku pomoć u Klintu Kapeli koji je bio dominantan u reketu sa 19 poena i čak 21 uhvaćenom loptom, dok je Gudvin dodao 18 poena.

Na drugoj strani, kod gostiju se istakao Paskal Sijakam sa 30 poena, šest skokova i sedam asistencija, a pratio ga je Flin sa 22 poena.

Atlanta je ostala četvrta na tabeli Istočne konferencije sa 30 pobjeda i 25 poraza, dok je Toronto tek 11. sa učinkom 21-34.