latinica  ћирилица
14/04/2021 |  09:23 ⇒ 09:25 | Autor: SRNA

Ruska nacionalna televizija snima turističku emisiju o Srbiji

Ruska nacionalna televizija "Prvi kanal" snimiće emisiju o Srbiji i njenoj turističkoj ponudi, saopštila je Turistička organizacija Srbije, koja će biti domaćin TV ekipe ove najgledanije ruske televizije.
Beograd  (Foto:mapio.net) -
Beograd (Foto:mapio.net)

Turistička ponuda Srbije će po završetku projekta biti prikazana u okviru emisije travel-šou "Život drugih ljudi", čiji je autor i voditelj zvijezda ove ruske nacionalne televizije Žana Badojeva.

"Život drugih ljudi" govori o različitim aspektima života jednog naroda, ali i prikazuje prirodne ljepote, kulturno-istorijske znamenitosti i sve što jednu zemlju čini posebnom i privlačnom za turiste.

Tokom boravka u Srbiji, televizijska ekipa posjetiće Beograd, gdje će snimiti Beogradsku tvrđavu, Hram Svetog Save, Knez Mihailovu, Muzej Nikole Tesle i beogradske pijace, saopšteno je iz Turističke organizacije Srbije.

Posebno će se osvrnuti na rad Beogradskog univerziteta. U planu je snimanje Rektorata, Studenskog grada i Mašinskog fakulteta.

TV ekipa zatim putuje u Vrdnik gdje će snimiti banjski kompleks i lokalne vinarije na Fruškoj gori.

Emisija se emituje u udarnom terminu, svake nedjelje na Prvom kanalu ruske nacionalne televizije, koju prati 330 miliona gledalaca u Rusiji, Bjelorusiji, Kazahstanu, Ukrajini, ali i putem kablovskih TV kanala širom svijeta.