latinica  ћирилица
14/04/2021 |  11:38 ⇒ 11:52 | Autor: RTRS

Onlajn kursevi grčkog i srpskog jezika za predstavnike turističke privrede iz Srpske i Grčke

Predstavništvo Republike Srpske u Grčkoj i Turistička organizacija Republike Srpske nastavljaju uspješnu saradnju na promociji turističke ponude Srpske na grčkom tržištu.
Onlajn časovi - Foto: RTRS
Onlajn časoviFoto: RTRS

Turizam je jedna od privrednih grana koja je najviše pogođena pandemijom virusa Covid-19. Upravo iz tog razloga, Predstavništvo Republike Srpske u Grčkoj odlučilo je da pokrene projekat koji će omogućiti stvaranje jakih temelja za pokretanje turizma u narednom periodu, a sve sa ciljem da se privuče što veći broj turista iz Grčke.

Osim promocije Republike Srpske u medijima i na sajmovima u Grčkoj, Predstavništvo je pokrenulo projekat u okviru kojeg će u saradnji sa Turističkom organizacijom Republike Srpske omogućiti predstavnicima turističkih organizacija, i ostalih turističkih subjekata iz Republike Srpske da pohađaju besplatan kurs grčkog jezika sa akcentom na terminologiju iz turizma, a u isto vrijeme u saradnji sa Guvernatom Centralne Makedonije 10 predstavnika turističkih organizacija iz Grčke će biti u prilici da u trajanju od 3 mjeseca pohađaju onlajn kurs srpskog jezika i kulture. Na taj način, predstavnici turističkih organizacija, ne samo da će imati priliku da nauče osnove srpskog odnosno grčkog jezika, nego će imati priliku da nauče nešto više o turističkim ponudama obe zemlje.

Ovakav vid učenja jezika, tokom pandemije, pokazao se kao veoma koristan medij u obrazovanju i razvoju novih znanja koji podstiče motivaciju i želju za daljim napretkom i usavršavanjem. Za međunarodno poslovanje, a posebno u svjetlu nedavnih procesa u EU, komunikacione kompetencije na nekoliko jezika (takozvane soft-skills) postaju sve veći faktor odnosno izvor snage i poslovnog uspjeha kako pojedinca tako i organizacija.

Samim tim, Predstavništvo Republike Srpske u Grčkoj, ulaganjem u ovakav vid razvoja novih znanja ulaže i u razvoj naših turističkih organizacija, ali i u promociju Republike Srpske.

Ovo je samo još jedna u nizu zajedničkih aktivnosti Predstavništva Republike Srpske u Grčkoj i Turističke organizacije Republike Srpske, sa ciljem što kvalitetnije i uspješnije promocije turističke ponude Republike Srpske na grčkom tržištu, kao i povezivanja i uspostavljanja saradnje sa partnerima iz Grčke. Zahvaljujući ovakvim aktivnostima predstavnicima domaće turističke privrede pruža se mogućnost da potencijalne partnere i goste iz Grčke dočekaju i predstave im se na njihovom jeziku.