latinica  ћирилица
14/04/2021 |  17:39 ⇒ 23:32 | Autor: RTRS

Banjaluka: Odbornici razmatraju Prijedlog budžeta

U Banjaluci je u toku vanredna sjednica Skupština grada na kojoj odbornici razmatraju Prijedlog budžeta za ovu godinu u iznosu od 149,7 miliona maraka.
Skupština Grada Banjaluka - Foto: Facebook
Skupština Grada BanjalukaFoto: Facebook

U skupštinskoj većini očekuju da gradonačelnik prihvati predložene amandmane, jer je to minimum uslova da bi podržali budžet.

Predstavnici skupštinske većine najavili su da će uz dva amandmana podržati budžet grada, kojima je predviđen milion maraka za pronatalitetnu politiku i 2,7 miliona za jednokratnu pomoć zdravstvenim radnicima.

Komentarišući Prijedlog budžeta, odbornik Srđan Amidžić konstatovao je da se u dostavljenom Prijedlogu budžeta nalaze projekti koji su započeti u prethodnom periodu sa Vladom, a da su izostavljeni oni za koje su obezbijeđena sredstva poput mosta u Docu.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kaže da su za njega u potpunosti prihvatljiva dva amandmana - Ujedinjene Srpske i Demosa, dok su amandmani SNSD-a neprihvatljivi.

Stanivuković je rekao da su neprihvatljivi amandmani koji se odnose na izdvajanje iz budžeta za pronatalitetnu politiku od milion KM, te 2,7 miliona KM za jednokratnu podršku zdravstvenim radnicima.