latinica  ћирилица
15/04/2021 |  07:24 ⇒ 08:39 | Autor: SRNA

Ilić: Čeka nas još mnogo posla; Stanivuković: Zaustavljena blokada

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić zadovoljan je što je Banjaluka konačno dobila budžet grada za ovu godinu.
Banjaluka: Skupština grada - Foto: Twitter
Banjaluka: Skupština gradaFoto: Twitter

Ilić je naveo da je skupštinska većina izglasala sve predložene amandmane, te da će na taj način svi zdravstveni radnici u Banjaluci, porodilje i svi oni koji su bili obuhvaćeni amndamnima dobiti određena finansijska sredstva.

On se nada da će već od danas vidjeti nešto bolju situaciju na ulicama kada su u pitanju komunalije.

- Čeka nas još mnogo posla nakon usvajanja budžeta - rekao je Ilić nakon vanredne sjednice Skupštine grada.

Gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je da je usvajanjem budžeta grada za ovu godinu konačno zaustavljena blokada Banjaluke.

On je naveo da Banjaluka u teškim izazovnim vremenima može da krene naprijed jer od danas kreće čišćenje grada, a uslijediće i sva ostala davanja koja su bila blokirana prethodne dvije sedmice zbog neusvajanja budžeta.

Stanivuković je rekao da, pored usvajanja budžeta, postoji nekoliko odluka koje su izazovi za Banjaluke, na prvom mjestu odluka o porezu na nepokretnosti jer će taj porez, kako tvrdi, dodatno iz budžeta uzeti četiri miliona KM.

Šef Kluba odbornika Ujedinjene Srpske Neven Stanić zadovoljan je što je Ujedinjena Srpska sa koalicionim partnerima uspjela da se određeni amandmani, koje su predložili, uvrste u budžet grada za ovu godinu.

- Uvrštena je podrška za ugostitelje i hotelijere, za penzionere, za boračke kategorije, a najveću pažnju zauzimaju amandmani koji su vezani za porodilje i zdravstvene radnike - rekao je Stanić.

Skupština grada Banjaluka nakon višečasovne rasprave usvojila je budžet grada za ovu godinu u iznosu od 149,7 miliona KM.

Skupštinska većina usvojila je amandmane SNSD-a, koji su za gradonačelnika Banjaluke bili neprihvatljivi, a kojima je predviđeno izdvajanje iz budžeta za pronatalitetnu politiku od milion KM, te 2,7 miliona KM za jednokratnu podršku zdravstvenim radnicima.