latinica  ћирилица
15/04/2021 |  08:02 ⇒ 08:03 | Autor: SRNA

Savjet ministara o zaštitnim mjerama na uvoz iz EU

Savjet ministara razmatraće danas prijedlog odluke o posebnim zaštitnim mjerama na uvoz određenih proizvoda porijeklom iz zemalja članica EU, čiji je predlagač Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.
Savjet ministara - Foto: RTRS
Savjet ministaraFoto: RTRS

Na prijedlog Ministarstva pravde, biće razmatran prijedlog odluke o formiranju nadzornog tijela za praćenje sprovođenja Revidirane strategije za rad na predmetima ratnih zločina, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Na dnevnom redu je i nacrt sporazuma između Vlade Sjeverne Makedonije i Savjeta ministara Albanije, Savjeta ministara /BiH/, Vlade Crne Gore, Vlade Srbije i Vlade Slovenije o aranžmanima zemlje domaćina u vezi sa statusom Stalne organizacije balkanskih medicinskih snaga i njenog osoblja.

Pred ministrima će se naći i nacrt sporazuma o grantu za tehničku pomoć između BiH, Јavnog preduzeća Autoceste Federacije BiH iz Mostara i Evropske investicijske banke u vezi sa konsultantskim uslugama za nadzor nad radovima na izgradnji Koridora 5C u BiH /poddionica Počitelj-Zvirovići/.

Јedna od tačaka dnevnog reda je prijedlog odluke o izmjenama i dopuni odluke o višegodišnjem kapitalnom projektu - kupovina, rekonstrukcija, adaptacija i opremanje objekata za diplomatsko-konzularna predstavništva BiH.

Ministri će razmatrati prijedlog odluke o odobravanju sredstava i načinu provođenja postupka kupovine/nabavke poslovnog prostora u Banjaluci za potrebe Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH.

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o usvajanju strategije za borbu protiv korupcije 2020-2024. i akcionog plana za njeno provođenje sa prijedlogom oba dokumenta.

Ministri bi trebalo da se upoznaju i o informaciji o stanju u oblasti migracija u BiH za 2020. godinu, te informaciji o procjeni međuinstitucionalne saradnje tokom pandemije kovida 19.

Јedna od tačaka dnevnog reda je informacija o potrebi koordinisanja aktivnosti nadležnih institucija u vezi sa pogoršanjem epidemiološke situacije usljed širenja virusa korona.