latinica  ћирилица
15/04/2021 |  08:23 ⇒ 08:46 | Autor: klix.ba

Dinamo traži čudo protiv Viljareala, Roma igra meč sezone s Ajaksom

Večeras se igraju revanš susreti četvrtfinala Lige Evrope, a najzanimljiviji bi trebali biti mečevi Viljareal - Dinamo i Roma - Ajaks.
Fudbal (foto:agencije) -
Fudbal (foto:agencije)

Hrvatski šampion Dinamo poražen je u prvom susretu protiv Viljareala na Maksimiru 1:0, ali pokazao je dobru igru koja im ostavlja nadu da mogu do čuda u revanšu.

"Modri" bi trebali biti jači za oporavljenog napadača Brunu Petkovića, ali na njihovu žalost upitan je nastup kapitena Arijana Ademija koji se povrijedio u posljednjem ligaškom duelu.

Viljareal ostaje izraziti favorit za prolaz, ali jedan go u njihovoj mreži mogao bi puno toga promijeniti i zbog toga se u Dinamu nadaju da mogu do novog istorijskog uspjeha.

Roma će u revanšu protiv Ajaksa braniti prednost 2:1 iz Amsterdama i Rimljani su u prilično komfornoj situaciji za prolazak dalje. Ipak, Ajaks posjeduje kvalitet i sigurno će učiniti sve da anulira zaostatak iz prve utakmice te nas na Olimpiku očekuje uzbudljiv meč.

Za Romu je ovo najvažnija utakmica dosadašnjeg dijela sezone s obzirom na to da se kroz prvenstvo gotovo izvjesno ne mogu domoći Lige prvaka i sve snage će usmjeriti na osvajanje Evropske lige.

Edin DŽeko je odmarao u ligaškom duelu protiv Bolonje minulog vikenda i očekuje se da bude starter u večerašnjem susretu s Kopljanicima.

Mančester Јunajted je jednom nogom u polufinalu s obzirom na gostujuću pobjedu protiv Granade rezultatom 2:0 u prvom meču i "Crveni đavoli" ne bi trebali imati većih problema da sačuvaju prednost.

Konačno, Arsenal juri pobjedu u Pragu protiv Slavije jer uz 1:1 iz prvog meča dalje bi prošao češki tim, ali "Topnicima" neće biti nimalo lako s obzirom na to da je Slavija u posljednje dvije sezone postala respektabilan evropski tim koji se može nositi i s najjačim ekipama.

Četvrtfinale Lige Evrope:

AS Roma - Ajaks (2:1) 21:00

Mančester Јunajted - Granada (2:0) 21:00

Slavia Prag - Arsenal (1:1) 21:00

Viljareal - Dinamo (1:0) 21:00