latinica  ћирилица
15/04/2021 |  09:40 ⇒ 09:41 | Autor: SRNA

Vlada Srpske o dodjeli sredstava udruženjima od javnog interesa

Vlada Republike Srpske trebalo bi danas da razmatra zahtjeve za finansijsku pomoć i prijedlog plana dodjele sredstava udruženjima od javnog interesa u 2021. godini.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Na predloženom dnevnom redu sjednice je i informacija o realizaciji "Hitnog projekta za kovid 19 u BiH", saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Vlada bi trebalo da razmatra informaciju o aktivnostima na implementaciji međunarodnih obaveza iz oblasti sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma i izradi Nacrta zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorističkih aktivnosti.

Ministri bi trebalo da razmatraju prijedlog za sufinansiranje projekata Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, te Plan rada i Finansijski plan Fonda za ovu godinu.

Na dnevnom redu je izvještaj o realizaciji Akcionog plana Vlade Republike Srpske za suprotstavljanje trgovini ljudima, te izvještaj o radu Kompenzacionog fonda Republike Srpske za 2020. godinu.

Vlada bi trebalo da razmatra i program rada i finansijski plan Agencije za visoko obrazovanje Republike Srpske za 2021. godinu, te planove rada studentskih domova u Srpskoj.