latinica  ћирилица
15/04/2021 |  09:49 ⇒ 09:52 | Autor: SRNA

Selaković: Moguća posjeta Vladimira Putina Beogradu

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković izjavio je da će tokom dvodnevnog boravka u Rusiji razgovarati o mogućoj posjeti ruskog predsjednika Vladimira Putina Beogradu.
Nikola Selaković - Foto: SRNA
Nikola SelakovićFoto: SRNA

- U skladu sa ranije najavljenim, očekujemo posjetu predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji. Ova posjeta će biti jedna od tema naših razgovora. Uvjereni smo da će ta posjeta biti realizovana tokom ove godine - rekao je za ruske medije Selaković.

Selaković, koji danas počinje dvodnevnu posjetu Rusiji, rekao je da će sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom razgovarati i o saradnji u regionalnim pitanjima, s obzirom na to da Rusija igra aktivnu ulogu na Balkanskom poluostrvu, prenosi Sputnjik.

- Izuzetno je važno da se razgovara o ekonomskoj saradnji između naših zemalja - dodao je Selaković.

Prema Selakovićevim riječima, planirano je da se razgovara i o produbljivanju bilateralne saradnje, nastavku političkih konsultacija o planu koji je potpisan tokom posjete Lavrova Beogradu, kao i ruske podrške Srbiji u pregovorima o Kosovu i Metohiji.

Selaković stiže u radnu posjetu Moskvi na poziv Lavrova, a, osim sa domaćinom, trebalo bi da se sastane i sa patrijarhom moskovskim i sve Rusije Kirilom.