latinica  ћирилица
15/04/2021 |  12:04 ⇒ 12:39 | Autor: SRNA

Vučić: Očekujem Putina u Beogradu do kraja godine

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da će ruski predsjednik Vladimir Putin do kraja godine posjetiti Beograd ukoliko to dozvoli situacija sa virusom korona.
Aleksandar Vučić (Foto: Instagram) -
Aleksandar Vučić (Foto: Instagram)

U vezi sa Putinovom posjetom, Vučić je najavio da će razgovarati sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim Porfirijem o uređenju Hrama Svetog Save, za šta je Rusija donirala veliki novac.

Vučić je podsjetio da je ranije razgovarano o Putinovoj posjeti Srbiji do kraja godine, ali i dolasku kineskog predsjednika Si Đipinga.

Predsjednik Srbije rekao je novianrima da u Beogradu će uskoro posjetiti Brisel, da je strateški put zemlje EU, ali i istakao da Srbija neće prekidati odnose sa Rusijom i Kinom.

- Ne trebaju nam tutori i sada se pokazalo da je prijateljstvo sa Rusijom i Kinom odlično - naglasio je Vučić.

Peskov: Putin u Beogradu čim dozvoli epidemiološka situacija

Vrijeme posjete predsjednika Rusije Vladimira Putina Srbiji biće vrlo brzo dogovoreno, čim to dozvoli epidemiološka situacija, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Naravno, čim epidemiološka situacija dozvoli, vrlo brzo će se diplomatskim kanalima dogovoriti o datumima takve posjete - rekao je Peskov novinarima u Moskvi, odgovarajući na pitanje o mogućnosti Putinove posjete Srbiji.

On je dodao da postoji aktuelan poziv predsjedniku Rusije da posjeti Srbiju, prenio je "Sputnjik".

- Znate da predsjednik izuzetno cijeni naše bratske i partnerske odnose koji su korisni za narode dvije zemlje - dodao je on.