latinica  ћирилица
15/04/2021 |  13:08 ⇒ 13:16 | Autor: SRNA

Baštionik počeo vaskršnju akciju za pomoć najugroženijim

Srbsko sabranje Baštionik iz Banjaluke započelo je vaskršnju dobrotvornu akciju pod nazivom "Budimo ljudi" u okviru koje će biti uručena pomoć porodicama sa više djece, samohranim roditeljima, staračkim porodicama, bolesnim licima i drugim.
Baštionik počeo vaskršnju akciju - Foto: RTRS
Baštionik počeo vaskršnju akcijuFoto: RTRS

Iz Baštionika navode da se pomoć prikuplja u hrani /brašno, ulje, tjestenina, riža, pasulj, konzervirana hrana, suvomesnati proizvodi, slatkiši/, sredstvima za higijenu i novcu.

- Novčana sredstva u okviru svojih mogućnosti /paket pomoći košta oko 60 KM/, možete uplatiti na naš žiro račun broj 567-241-27000282-31 sa naznakom donacija-Budimo ljudi ili putem pejpal naloga - pojašnjavaju u ovom udruženju.

Svi zainteresovani svoj prilog mogu ostaviti u jednoj od kutija Baštionika koje se nalaze u pravoslavnim hramovima, aktivistima ovog udruženja uz evidentiranje priloga putem priznanice ili u sjedištu Baštionika /knjižara Riznica u hotelu Vidović u Јevrejskoj ulici/.

Detaljnije informacije u vezi sa preuzimanjem i prevozom pomoći zainteresovani mogu da dobiju na telefone broj 065/526-873 i 065/792-341 ili na mejl adresu info@bastionik.org.

Iz Baštionika podsjećaju da je u dosadašnjim akcijama, zahvaljujući prilozima građanma, uručeno više od 1.000 paketa pomoći.