latinica  ћирилица
15/04/2021 |  13:23 ⇒ 14:23 | Autor: SRNA

Vučić: Zašto svi ćute kada se komada Srbija i spominje velika Albanija?

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Beogradu da ne razumije zašto su neke teme dozvoljene, a neke nisu, upitavši zašto niko ne diže buku kada se komada Srbija i spominje stvaranje velike Albanije, dok se galami na samo spominjanje razgovora o budućnosti BiH.
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

Vučić je rekao da nije vidio nikavu inicijativu o promjeni granica u regionu i da nije spreman da osuđuje ili hvali nešto za šta ne zna ni da li postoji, ali da je uvijek spreman da sasluša stavove predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

- Pojma nemamo ni šta piše ni da li postoji ta inicijativa... Vidim da neki zbog toga što je objavljeno u medijima samo što nisu Sloveniju napali. Ne znam ni šta su oni /Željko Komšić i Šefik DŽaferović/ govorili o tome 40 dana poslije sastanka - rekao je Vučić.

On je dodao da, što se tiče odnosa Srbije prema BiH, Srbija poštuje njen integritet i institucionalni suverenitet, kao i institucionalni suverenitet entiteta.

Vučić je naveo da Srbiju interesuje ekonomski razvoj i napredak, kao i da pomogne svom narodu ali i svim drugim narodima.

Predsjednik Srbije ukazao je i na lični i prijateljski odnos s Dodikom, iako o neki stvarima imaju različito mišljenje.

- Ako on misli drugačije, da li ja treba da kažem "neću da te slušam, neću da te čujem ili ne razymijem"? Ne pada mi na pamet da se tako ponašam. Saslušaću ga svaki put i reći ono što mislim. I u pravu je Dodik da sa velikim oprezom gledam na sve to, jer znam kolika nam je važna stabilnost - rekao je Vučić.

On je dodao da to što se o nekim stvarima ne slaže sa Dodikom, ne znači da Srbija i Republika Srpska nisu u najboljim odnosima.

- U najboljim su odnosima, ali to ne mora da znači da smo u svemu saglasni. Јa znam da kada hoću nešto da mu /Dodiku/ ukažem, da hoće da me čuje i da će da me sasluša. I on zna da je moja obaveza, a ne samo pravo da ga čujem i saslušam - rekao je on.