latinica  ћирилица
15/04/2021 |  13:57 | Autor: SRNA

Ilić: Usvajanje budžeta bilo neophodno

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić rekao je za Srnu da je usvajanje gradskog budžeta bilo neophodno kako bi grad nastavio normalno da funkcioniše, te za sutra najavio sjednicu skupštinskog Kolegijuma, na kojoj će biti razmatrano obilježavanje Dana grada.
Mladen Ilić (foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija) -
Mladen Ilić (foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija)

Ilić je izrazio zadovoljstvo što su na jučerašnjoj sjednici, nakon višečasovnog zasjedanja osim budžeta usvojeni i amandmani koalicije okupljene oko SNSD-a, te dodao da se sada može razmatrati i da se na dnevni red vrate tačke koje su skinute sa prethodnog zasjedanja, a koje su u vezi sa budžetom.

On je naveo da će Kolegijum sutra razmatrati i mogućnost da nagrade i priznanja, koje se dodjeljuju povodom 22. aprila, Dana grada, uruče šefovi klubova odbornika u Skupštini.

- Imamo veliki broj nagrada i želja mi je da svima omogućimo da učestvuju u toj manifestaciji i daju svoj doprinos, naravno u skladu sa epidemiološkim mjerama - rekao je Ilić.

On je rekao da bi na sjednici Kolegijuma, koja je zakazana sutra u 13.00 časova, moglo biti i razmotreno da se na skupštinski dnevni red vrate tačke koje su skinute sa prethodnog zasjedanja, a koje se tiču budžeta, kao što su komunalne takse i druge stvari.

Govoreći o jučerašnjem skupštinskom zasjedanju, Ilić je rekao da je bilo i očekivano da budžet izazove mnogo pažnje, kako javnosti, tako i odbornika, jer je to jedan od najvažnijih finansijskih i političkih dokumenata.

- Vidjeli smo prethodnih dana da je Banjaluka loše funkcionisala kada je riječ i o osnovnim potrebama, a pogotovo i kada su u pitanju ozbiljnije stvari. Siguran sam da će i današnji dan donijeti promjene. Grad se već uveliko čisti od smeća, koje nam je prethodnih dana bilo trn u oku - rekao je Ilić.

On je dodao da vjeruje da će sada biti otklonjene sve nelagodnosti i nepotrebne tenzije, kada je riječ o funkcionisanju grada.

Skupština grada Banjaluka protekle noći nakon višečasovne rasprave usvojila je budžet grada za ovu godinu u iznosu od 149,7 miliona KM.