latinica  ћирилица
15/04/2021 |  15:06 ⇒ 15:10 | Autor: SRNA

Grupa nepoznatih osoba napala na zgradu internata, vrijeđali i prijetili

Grupa od desetak osoba napala je na zgradu internata Cetinjske Bogoslovije, prijetila i vrijeđala đake na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, te zaprijetila i da će se vratiti, saopšteno je iz Bogoslovije.
Cetinje: Bogoslovija (Foto:bogoslovijafoca.org) -
Cetinje: Bogoslovija (Foto:bogoslovijafoca.org)

Iz Cetinjske Bogoslovije su naveli kako su nasilnici noćas prijetili đacima, te su pored upućenih uvreda, fizički nasrtali i oštetili vrata i prozore na zgradi, a potom dovukli kontejnere s druge strane ulice i zapalili u njima vatru".

Napadači su se nakon toga udaljili u pravcu centra grada, uz povike da će ponovo doći narednih noći. Incident se dogodio oko 2.00 časa poslije ponoći.

Dopis o napadu i prijetnjama Cetinjska Bogoslovija uputila je ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću.

Iz Bogoslovije su naveli da su svi detalji prijavljeni cetinjskoj policiji jutros oko 10.20 časova, uz napomenu da dežurni profesor nije momentalno pozvao policiju.

- To je vjerovatno njegov propust, mada, s obzirom na okolnosti, može biti razumljivo da je i čekao da ta neprijatnost prođe, vjerujući da će se završiti bez težih posljedica - piše u dopisu.

Iz Cetinjske Bogoslovije su napomenuli da se Sekuloviću ne bi obraćali da nije bilo prijetnji o ponavljanju napada, a kao drugi razlog je naveden i poziv, naročito upućen cetinjskom građanstvu, da tenzije nastale političkim i medijskim manipulacijama i neosnovanim prozivanjem i kritikovanjem Srpske pravoslavne crkve sa najviših državnih adresa ne bi smjele da negativno utiču na vladanje omladine i kvare javni red i mir.

Uprava Cetinjske Bogoslovije, kako su naveli, ne pamti da se takav napad na đake desio u posljednjih desetak godina, niti je bilo ikakvih povoda za tako nešto.

- Uvjereni da ćete preduzeti sve iz Vaše nadležnosti što bi preduprijedilo ponavljanje takvih incidenta - zaključuje se u dopisu upućenom Sekuloviću.