latinica  ћирилица
15/04/2021 |  16:48 ⇒ 17:29 | Autor: SRNA

Saglasnost za korištenje sredstava za podsticaje

Vlada Republike Srpske dala je saglasnosti za plan korištenja sredstava za podsticaje privrednim subjektima u iznosu od 4.000.000 KM, koja su planirana u budžetu Ministarstva privrede i preduzetništva za ovu godinu.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Zakonom o podsticajima u privredi Republike Srpske propisano je da Ministarstvo, uz saglasnost Vlade, posredstvom plana korištenja sredstava, utvrđuje namjenu podsticajnih sredstava, kao i ciljne grupe koje se podstiču u određenoj fiskalnoj godini, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Planom utrošaka sredstava definisano je da pravo na podsticajna sredstva ostvaruju privredni subjekti iz nadležnosti Ministarstva privrede i preduzetništva, a riječ je o privrednim subjektima čija je pretežna djelatnost iz sektora prerađivačke industrije.

Planirano je da se iznos od najmanje 25 odsto od ukupno raspoloživih sredstava koristi za podsticanje realizacije investicionih projekata privrednih subjekata koji zapošljavaju do 50 radnika ili su ostvarili poslovni prihod u 2020. godini do 3.000.000 KM.