latinica  ћирилица
15/04/2021 |  16:52 ⇒ 16:54 | Autor: SRNA

Bez saglasnosti o konkursu za direktora UIO

Savjet ministara danas nije postigao konsenzus o raspisivanju konkursa za direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH.
Uprava za indirektno oporezivanje BiH - Foto: arhiv
Uprava za indirektno oporezivanje BiHFoto: arhiv

Savjet ministara upoznat je o obavještenju o isteku mandata i pokretanju procedure za izbor i imenovanje direktora UIO, a u drugom krugu glasanja uz sedam glasova "za" i tri "protiv" nije postignut konsensuz o raspisivanju konkursa za ovu poziciju.

Na sjednici je razmotrena lista 14 najuspješnijih kandidata u postupku imenovanja članova Savjeta Regulatorne agencije za komunikacije BiH na prijedlog ad hok komisije Parlamentarne skupštine BiH za sprovođenje procedure ovog imenovanja.

U skladu sa Zakonom o komunikacijama, Savjet ministara utvrdio je prijedlog liste na kojoj je sedam kandidata, a koja će biti upućena Parlamentarnoj skupštini BiH u proceduru imenovanja.

Na predloženoj listi su najbolje rangirani kandidati u proceduri koju je provela ad hok komisija, i to Antonio Beus, Vedran Škoro, Nasuf Hadžiahmetović, Vedran Buhovac, Elmir Huremović, Vladimir Јurišić i Slobodan Bošković, saopšteno je iz Savjeta ministara.