latinica  ћирилица
16/04/2021 |  09:22 ⇒ 20:09 | Autor: RTRS

Porodice u Miljevini dobile stambene kontejnere (VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je dva stambena kontejnera za porodice Krsman i Јevtović u Miljevini kod Foče koje su u požaru ostale bez krova nad glavom.
Stambeni kontejneri - Foto: Twitter
Stambeni kontejneriFoto: Twitter

Stambene kontejnere isporučila je Republička uprava civilne zaštite.

Vukašinu i Ljilji Krsman, roditeljima poginulog borca Vojske Republike Srpske, iz čije kuće je požar krenuo, vatra je sve uništila.

- Ništa nismo izvukli, ni upaljač... Kontejner je privremeno rješenje, do pravog rješenja, tako su nam rekli. Na ulici smo, samo da se spakujemo, pa gdje bilo - kaže Vukašin.

Iz susjedne kuće Milice Јevtović, udovice ratnog vojnog invalida, komšije su uspjele da iznesu dio namještaja prije nego što je plamen sve progutao.

- Spasila sam bijelu tehniku i namještaj, a ostali su regali, suđe, garderoba i sad sam kod snahe. Meni je i kontejner super, da mogu da se istuširam, legnem, da se presvučem - kaže Јevtovićeva.

Predsjednik Vlade Srpske rekao je da je Vlada u prethodnom periodu obezbijedila određen broj stambenih kontejnera, te da može priteći u pomoć u slučaju potrebe, kao što je to bilo za ove dvije porodice.

Višković je rekao da je putem medija saznao da su porodice Krsman i Јevtović u Miljevini u požaru ostale bez krova nad glavom, te je uputio dva stambena kontejnera da im se pomogne.

- To je alternativni vid smještaja tim porodica i kratkoročno rješenje dok ne bude riješeno to pitanje - rekao je Višković u Banjaluci.

On je naveo da je sinoć o tome razgovarao sa načelnikom Foče Milanom Vukadinovićem, ali da ne želi previše o tome da govori u javnosti, jer mu je cilj, prvenstveno kao čovjeku, a onda i kao funkcioneru, da pomogne onima kojima je pomoć potrebna.

Do sada su iz Kabineta predsjednika Vlade na adrese porodica u Kostajnici i Kozarskoj Dubici, koje su bile pogođene razornim zemljotresom, kao i drugima koje je zadesila nevolja, bili upućeni stambeni kontejneri da bi prevazišli trenutnu situacija i imali uslovne prostorije za život dok ne obezbijede novi krov nad glavom.

U Miljevini kod Foče izgorjele su dvije montažne barake, a u požaru, u kojem nije bilo povrijeđenih, bez krova nad glavom ostale su porodica poginulog srpskog borca i udovica preminulog ratnog vojnog invalida.

Vatra je krenula iz objekta u kojem su živjeli supružnici Vukašin i Ljilja Krsman, sa sinom Јovanom, a kasnije se proširila i na lijepljeni objekat u kojem je živjela Milica Јevtović.