latinica  ћирилица
16/04/2021 |  13:29 ⇒ 13:31 | Autor: SRNA

Trebinje: Učenici nastavljaju sa onlajn nastavom

Učenici osnovnih i srednjih škola u Trebinju nastavu će i naredne sedmice pohađati na daljinu, odnosno onlajn, kako bi se epedimiološka situacija stabilizovala, odlučio je Gradski štab za vanredne situacije.
Školski čas - nastava na daljinu - Foto: RTRS
Školski čas - nastava na daljinuFoto: RTRS

Epidemiolog u trebinjskom Domu zdravlja Јelena Durić rekla je novinarima nakon sjednice Štaba, da je epidemiološka situacija u Trebinju i dalje nepovoljna, ali da je broj zaraženih u opadanju.

Ona je naglasila da broj zaraženih u odnosu na broj testiranih uzoraka oko 50 odsto, što je visok procenat, te da je među oboljelima veliki broj djece.

Načelnik Štaba za vanredne situacije grada Trebinja Stevan Bekan rekao je novinarima da i dalje zabrinjava smrtnost i broj pacijenata sa težom kliničkom slikom, ali da građani sada znatno više poštuju epidemiološke mjere.

Direktor trebinjske Bolnice Nedeljko Lambeta rekao je da je 81 pacijent na liječenju, 57 na kiseoničkoj podršci, a dva na neinvazivnom respiratoru, te da je taj broj pacijenata nešto manji nego prethodnih dana, ali da zabrinjava trend porasta oboljelih pacijenata iz Gacka.

Portparol Bolnice Nikolina Mučibabić navela je da je Dnevna bolnica u Domu učenika ispunila svoj cilj, da se uspjelo u namjeri da se rasterete postojeća kovid odjeljenja, te da se u ovoj bolnici za deset dana, koliko postoji, liječi 40 pacijenata iz Trebinja sa potvrđenom upalom pluća uzrokovanom virusom korona.