latinica  ћирилица
16/04/2021 |  15:32 ⇒ 19:51 | Autor: RTRS

Prijedor: Istraga protiv vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja i načelnika HES-a (VIDEO)

Zbog propusta u radu, Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru, donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv vršioca dužnosti direktora prijedorskog Doma zdravlja Slobodana Јavora i načelnice Higijensko-epidemiološke službe Milice Otković, potvrđeno je u Okružnom javnom tužilaštvu u Prijedoru.
Prijedor-zgrada suda i tužilaštva - Foto: RTRS
Prijedor-zgrada suda i tužilaštvaFoto: RTRS

Riječ je o krivičnim djelima - nesavjestan rad u službi i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

- U ovom trenutku radi se o tome da je Tužilaštvo utvrdilo postojanje osnova sumnje da navedena lica nisu u skladu sa propisima koji regulišu čuvanje, skladištenje i u potpunosti kontrolisanje vezano za vakcine. Nisu postupili po važećim propisima i na taj način ne pridržavajući se svih tih mjera i obaveznih upustava nastupila je šteta - rekao je glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor Mladen Mitrović.

U prijedorskom Domu zdravlja ove sedmice propalo je 1.342 doza vakcina "Sputnjik Ve" protiv virusa korona, jer je došlo do nestanka struje i prekida hladnog lanca.

Okružno javno tužilaštvo Prijedor formiralo je na osnovu medijskih napisa predmet o propadanju određene količine vakcina u ovom gradu.